Така повдигам темата .
Пак трябва някой да ми помогне .
Нещата са вече подчти на 80% готови като се промени малко задението .
Помоща се заключава пренаписването на един код .
Ще го закача да го видите .
От цели код ми трябва да прави следното .
При подаване на информация от ком порта чипа изработва AFSK модулация , която е 1200 за 1 и 2200 за 0 . Така е написано в кода . На мен ми трябва тази AFSK модулация да е 1200 за 1 и 1800 за 0 . В кода има още
; 1) Command Interpreter
; 2) Packet Receive
; 3) Beacon Generator
; 4) Monitor
; 5) Software Timer
; 6) Digipeat
; 7) Converse
;
GPS
На мен ми трябва само AFSK модулация да е 1200 за 1 и 1800 за 0 . Другото не ми е нужно .
Преработката се налага защото не мога да намеря модем който да работи по описания по горе начин .
Понеже всички модеми който се продават работят 1200 khz за 1 и 2200 khz за 0 не ми вършат работа и трябва да търся друг начин . С продължително търсене попаднах на един проект със въпросния Pic16f88 , в който чрез вградения компаратор изработват въпросната модулация , която пак е 1200 khz за 1 и 2200 khz за 0 .
Така на въпроса . Можели някой които разбира от програмиране да преправи кода за да работи на 1200 khz за 1 и 1800 khz за 0 .
Кода ще го закача за да го разгледате .
Малко да разкажа
В програмата има вграден протокол АХ25 , протокол за GPS , писане и четен от паметта , сравняване на входящи данни , неща които на мен не са ми нужни .
От програмата трябва да остане само . При подаване на данни от ком порта да се изработи AFSK модулация с дължина 166 байта или 21 бита с време за предаване 139 мили секунди и обратното при входяща информация от радио канала да се обърне в цифрова вид към ком порта .
В момента е с време от 200 мили секунди но е свързан с протокола АХ25 .
Ако някой може да ми помогне ще черпя .