| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Смущения по мрежата - какво мислите?  (Прочетена 12530 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
Re: Смущения по мрежата - какво мислите?
« Отговор #30 -: 01 Юли, 2015, 16:43:31 »
Обхвата 3.5 мхц отдавна съм го изключил от употреба.За тая работа може някъде на село или във вилна зона и то по отдалечена :)

Неактивен Radio208

• Квантов генератор
  • Публикации: 510
  • Населено място: Пазарджик
« Отговор #31 -: 01 Юли, 2015, 18:19:24 »
Ако щеш и тока на квартала да спреш все същата работа. Занимаваш се със глупости. ...
При мен, когато токът в квартала спира за профилактика или поради някаква авария, смущенията изчезват напълно.
Заниманията с откриването и ограничаването на източниците на смущения не са глупости !  :D

Със съдействието на радиолюбители и други технически компетентни лица, смущенията могат да бъдат открити и намалени значително. Когато разни тарикати от КРС говорят банални и известни на всички неща, вместо да си свършат работата, не е красиво да бъдат оправдавани за техния мързел !

За някои обаче смущенията са "полезни" за разкриването на производители на марихуана с кофти китайски лампи !
http://www.policeone.com/drug-interdiction-narcotics/articles/8224280-How-cops-are-catching-grow-ops-with-AM-radios/
 :drinks:

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
  • Населено място: София
« Отговор #32 -: 01 Юли, 2015, 18:47:53 »
Да, и при мен като спре тока в квартала, даже не целия квартал ами само в няколко блока около моя и смущенията напълно изчезват, принципно те не се разпространяват на много големи разстояния, проблема е че източниците им са много на брой и в непосредствена близост до нас. Проблема е в това че нито едно оборудване (особено китайско) не отговаря на стандартите за ниво на смущения в този диапазон. Ако има стриктни стандарти и всичко което се внася се тества и ако не отговаря на стандартите се забранява вноса му, сега щеше да е съвсем друга бира, но уви нито стандартите са толкова строги, нито някой дава 5 пари да проверява дали това което е разрешено за внос и продажба отговаря на тях.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • Публикации: 935
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
« Отговор #33 -: 01 Юли, 2015, 23:06:18 »
При мен, когато токът в квартала спира за профилактика или поради някаква авария, смущенията изчезват напълно.
Заниманията с откриването и ограничаването на източниците на смущения не са глупости !  :D

Със съдействието на радиолюбители и други технически компетентни лица, смущенията могат да бъдат открити и намалени значително. Когато разни тарикати от КРС говорят банални и известни на всички неща, вместо да си свършат работата, не е красиво да бъдат оправдавани за техния мързел !

За някои обаче смущенията са "полезни" за разкриването на производители на марихуана с кофти китайски лампи !
http://www.policeone.com/drug-interdiction-narcotics/articles/8224280-How-cops-are-catching-grow-ops-with-AM-radios/
 :drinks:
Не всичко са глупости. Измерването за откриване източник на радиовълни се прави на базата на засичане напрегнатоста на полето чрез пеленговане. Как ще измериш нещо което е по-слабо от фоновия шум или е част от него. А и да се открие, нашите закони не позволяват крути мерки. Как можеш да спреш интернета или кабелната. Или можеш ли да отидеш при съседа и да му кажеш да си изхвърля климатика например защото е източник на смущения и комшията не може да си слуша радио на средни вълни. Как да стане, не знам. Обикновено източниците на големи смущения са големи и скъпи уреди. Един пример, съседите под мен имат 2 климатика и случайно забелязах с един веф като се включат и вефа полудява на средни и дълги вълни. Е как да им кажа махнете си климатиците щото ми пречи да си ремонтирам вефове и селени.
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Неактивен Radio208

• Квантов генератор
  • Публикации: 510
  • Населено място: Пазарджик
« Отговор #34 -: 02 Юли, 2015, 08:56:29 »
В повечето случаи смущенията на ДВ, СВ и част от КВ се разпространяват по електрическата мрежа и кабелите на ТВ оператори и интернет доставчици. Това усложнява тяхното локализиране. Когато смущенията са от импулсни захранвания на различни оператори, след намесата на КРС, смущенията изчезват.
Скъпите домакински уреди, които са източници на мощни смущения, могат да бъдат обезсмутени за сметка на собственика.
Каква е гаранцията, че мощните източници на смущения в дома не са вредни за здравето на хората ?

Търговците предлагат уреди без да се интересуват какви смущения излъчват.
Един мой познат търсеше компютър, който да излъчва минимум смущения, защото искаше да го ползва и за SDR.
Беше принуден да купи лаптоп втора употреба, защото всичко по магазините "бръмчеше" като китайски климатик !
Някои климатици смущават, други обаче не смущават - каква ли е причината !? :D
Най-лесно е да се каже, че не може да се направи нищо и да продължаваме да затъваме във всичко ! :drinks:

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1987
  • LZ1SWE
« Отговор #35 -: 02 Юли, 2015, 09:27:01 »
... Е как да им кажа махнете си климатиците щото ми пречи да си ремонтирам вефове и селени.
Звъниш на вратата с усмивка, представяш се, казваш си болката и им обясняваш, че имат 2 варианта (те най-вероятно си нямат хал хабер от тези наредби!) - или си купуват мрежови филтри (казваш го един вид ще им съдействаш да си намерят необходимото, че не само да отговарят на стандартите, но и да е по-безвредно за тях у дома!), или ще пускаш оплакване до КРС, ще им дойдат на гости, ще ги мерят, ще им досаждат и се случва същото, но с нареждане и под надзор.
Ай сиктир...
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

• Адронен колайдер
  • LZ1SWE
« Отговор #36 -: 02 Юли, 2015, 09:29:00 »
Да, и при мен като спре тока в квартала, даже не целия квартал ами само в няколко блока около моя и смущенията напълно изчезват...
Е точно за това искам да се опитам да спра блока за 2 минути! Ако млъкне смущението имам доста стеснена и като цяло позната таргет група. А на 90% от тях като им споменеш наредби и нарушения и изтръпват чинно като овце пред заколение. Защото са си овце, не за друго...

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • LZ2IX
« Отговор #37 -: 02 Юли, 2015, 14:19:53 »
Съгласен съм. Дано при вас има ефект. При мен Блока се състои от 8 семейства и половината са пенсионери над 80г. с пенсии 150лв. Нито заплахи ще ги стреснат нито ще извадят пари. То за чистачка не можах по 10лв. да събера вие за филтри и хубава техника. Ми то щото хората са бедни затова си купуват евтини китайски боклуци. тъжна история за съжаление. А за интернета какви бози хвърля на всякъде просто не е истина. Докато всичко не се вкара в оптика и нета и телевизията и всичко така ще е.

Неактивен origo

• Адронен колайдер
« Отговор #38 -: 02 Юли, 2015, 14:46:59 »
Не е проблема в оптиката а в използваните класове кабели и захранването на усилвателите по линията с долнопробни импулсни захранвания които не отговарят на никакви стандарти. Ако се ползват за интернета категория 5 кабели, и не се захранват суичовете с калпави импулсни без филтрация, ако същото важи за кабеларките, няма да има смущения. Не е задължително да е оптика а и оптиката никога няма да ходи до крайния потребител. В момента и моя нет е на оптика която стига до мазето и от там LAN с UTP кабели, по-далеч от мазето на блока, оптиката няма шанс да стигне, поне така мисля аз. И в интерес на истината тези мрежи с калпавите си импулсни захранвания по тях генерират повече шум и смущения от колкото дори добро китайско импулсно захранване за компютър на което не са спестени необходимите фултри. От своя страна един стационарен компютър генерира много повече радиосмущения от колкото захранването му. Абе това е то техническия прогрес..... светодиодни лампи по улиците, импулсни захранвания НАВСЯКЪДЕ! Вече не се сещам за нещо което да не е снабдено с импулсно. Един приятел преди 4-5 години ми каза че в къщи няма нито един мрежов трансформатор или уред с мрежов трансформатор, представяте ли си!?
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • LZ2IX
« Отговор #39 -: 02 Юли, 2015, 16:59:50 »
Така е, напълно си прав. Ами при мене централната кутия е долу на 1-я етаж, а до мене на втория си идва оптика. В къщи оптиката си влиза в кутията и от нея по жица до уаерлеса. Не знам при мен така го направиха от виваком, само казаха, да не се прегъва и мачка оптичния кабел драстично. Иначе го прекарахме по тръба в стената без проблем.

• Адронен колайдер
  • LZ1SWE
« Отговор #40 -: 04 Юли, 2015, 14:19:09 »
Днес си направих следния експеримент - взех си един СВ приемник, боднах една слушалка в ухото и тръгнахме с жената през Южен парк, по Гоце Делчев та до пазар Красно Село и обратно. И както казва един риятел - You to see!!!
Пред входа вой, малко по-натам затихна. Стигаме на улицата (Вапцаров) и в момента в който почваме да се движим успоредно на силовите кабели воят се завръща. Покрай трафопост беше наистина ужасно силно. Влезнахме в парка и утихна, там дори излових 5-6 станции на СВ, беше съвсем добре. Стигаме на изхода на Бул. Гоце Делчев. Долу при Рафи и белите кафенета - чуваше се, но не силно, само над едни кръпки в алеята, очевидно за ток. Минаваме подлеза, аз очаквам ужасът да се появи от другата страна, обаче...НЕ! До Красно Село чувах всякакви слаби сигнали на места, но като цяло беше много тихо! Което ми напомня, че докато живеех в Стрелбище нямах грижи с такива неща.
Връщаме се горе - вой! Такааа, очевидно източникът е на Хладилника някъде, хвърля си отровата в мрежата наоколо. Сега остава да се поразходя и из квартала. Може пък да се доближа до някое място и радиото да полудее, кой знае...
 :hi:

Неактивен PDM

• Квантов електрон
  • Публикации: 394
  • Населено място: Велико Търново
  • LZ2PDM
« Отговор #41 -: 05 Юли, 2015, 22:41:46 »
Не е задължително да е оптика а и оптиката никога няма да ходи до крайния потребител.
Малко извън темата. Оптиката отдавна е стигнала до крайния потребител и това не е нещо необичайно. Аз съм с опитка от две години, синът ми допреди 6 години също имаше опитка. Оптиката стига до където поискаш в апартамента. От там до компютъра също има избор - ЛАН, WiFi,  оптика.

Неактивен origo

• Адронен колайдер
« Отговор #42 -: 05 Юли, 2015, 23:24:03 »
Не знам за мен това е поредния пазарен трик - оптичен интернет и потребителите се лепят като мухи на мед. Абсолютно все тая е дали ще ходи до мазето на входа и от там ще се разпространява до потребителите или ще ходи самата оптика до тях. Тотална безсмислица е, и без това не могат да предложат много високи скорости, а и да ги предложат то те са безсмислени. Вероятно още има потребители които си мислят че по оптичния кабел не се хващат вируси :). Но нека не разводняваме темата за смущенията.

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • LZ2IX
« Отговор #43 -: 06 Юли, 2015, 07:49:15 »
Тук коментираме, че оптичния кабел не хвърля радиосмущения. Не какво и колко ти пускат по него.

Неактивен Ангел Симеонов

• Квантов генератор
  • Публикации: 819
  • Населено място: Русе
« Отговор #44 -: 06 Юли, 2015, 08:36:14 »
Да уточна малко:оптичния кабел не излъчва смущения и не се влияе от смущения.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |