Привет колеги!
Имах чуство, че тук твърде хубаво и лесно се наредиха нещата...и се оказа, че проблем си има, и то много сериозен. Пускам си малкото предавателче онзи ден, за да проверя как ще ми слушат радиата на новото място. Пускам го и изтръпвам - под аудиото страшен buzz! Откачам му земята - по-слабо, но почти тихо! Пускам му музика от плейъра, а не от компа - още малко по-добре, но не може без земя с тия предаватели! Слагам 10 ватовия възбудител на бюрото, пускам - АД! Заедно с носещата в товара виждам звънене, пикове, всичко периодично! Откачам му земята - малко по-кротък, но пак зле. Имам смущения по мрежата и то какви!!! Давам директен линк към 2 МРЗ-ки, които съм записал при напълно обезточен апартамент близо до таблото с бушоните. Ще чуете какво става като доближа приемника до таблото.
Средни вълни -
https://dl.dropboxusercontent.com/u/25901379/P6120785.mp3Тук смущението е на пикове от записания вид, през 100-300кХц.
Дълги вълни -
https://dl.dropboxusercontent.com/u/25901379/P6120786.mp3Тук смущението е разлято по обхвата с някои максимуми на места.
Разходих се по етажите и до мазето. Резултати:
1) В асансьора почти изчезва.
2) Близо до вертикалните линии (телефони, ток, интернет) воят е страшен, освен смущението се чуват и интернета, цифровата ТВ и т.н.
3) В близост до апартаментните табла (отвън, разбира се) се усилва рязко.
4) При главното табло нещата стават интересни. Прекарвам приемника по бушоните. На моя и няколко съседни (но апартаменти на различни етажи! Не сме един до друг!) го има моето смущение. На част от другите го няма, но има ясно изразено хъскане като от интернет връзка. На главните входни линии на блока - яко!
Сега започвам да се чудя дали не идва отвън? Не ми звучи като мрежа по линиите, там смущенията стават предимно на КВ. А моето го има и на 100кХц. Освен това не зависи от това, колко е часът в момента.
Цялото това нещо ми трови живота тук - нямам нормален прием, не мога предавател да пусна, не ми се мисли като си пусна станцията на КВ с тоя шум по земното какво ще стане... Иначе между земното и нулата НЯМАМ напрежителна разлика. Земното е парното, байпаснато е добре в абонатната. Ползвал съм го и преди, като живеех тук. Нямаше грижи.
Моля за коментари и споделен опит, че направо съм бесен...