тука я има схемата и , но пък липсва схемата на импулсното захранване
http://elektrotanya.com/samsung_mm-dc10_kc10_sm.rar/download.htmlВъпросното захранване е импулсно и са го упоменали само като SMPS на блок диаграмата, и по него няма никакъв модел или маркировка.
-КАто се включи прави няколко Неща: Отказва да извади CD трея. Но като го извадя ръчно и натисна бутона си го прибира....
-Няма звук на изходите
-Издава пищящ звук от някое трафче в захранавнето.
Та реших да меря захранване, Всичко за крайното стъпало е в норми и на модул, та го разкачих, също разкачих и тунера и цд-то, които също са на модули и оставаих закачени само преден панел дъно и захранване.
Малкия захранващ куплунг към дъното също напреженията са му в норма.
Но на големия куплунг MCON2( на 2-ра страница отдолу на shematic diagram документа от линка) има някои нердности:
VP 32V е всъщност "-32V" викам си може да е печатна грешка ама на дали...
"4,3v" е "-23v"
"-4.3v" e "-27v"
В стендбай режим екрана работи, пак са налчини горните напреженови разликите на куплунга.
КАто я цъкна да се псуне обаче почва да пищи някое трафче в захранването..?
Волтажния регулатор за тези 4.3 и -4.3 волта е КА78R33. Чудно е, понеже е за 3.3в как ли изработват с него 4.3 и -4,3?
Той ми беше първия заподозрян и го извадих, понеже на схемата има и 3.3в и се изработват от пак такъв регулатор им размених местата( ест ги измерих за къси като ги свалих).
Оказа се, че и с другия регулатор на същото място като го сложа : 4.3в и -4,3в са с горните големи отклонения: -23, -27в...
Тоя номер е бил правен и преди мене щот 2-та регулатора бяха разпоявани.
Прмерих всики резистори, диоди и ценери в схемата на това напрежение във вторичната и са читави ?!?
Интересно е също, че тези 2 напрежени2 4,3 и -4,3в са за дисплея( Като ги разкача и не светва) VFD+ и VFD- са маркирани на другия край на куплунга на дънната платка
Та ми е чудно При такава бясна разлика как дислпея не е взел-дал и зминал ?!?
Като меря разкачени кабелчетата, диесплея някакво напрежение около 1 волт... Но това не ми е кахъра...
Предполагам нещо по схемката в захранването е, но какво ? има и 2 малки електролита които са на тези 2 линии, но чак пък -20 волта да изработват не ми се вярва...
Някакви предположения?
ПП: Как да запаля Автономно захранването без да го закачам към дъното