| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Ъпгрейд на Червения пионер Ловтин Уайт 6ф5п + нови трансформатори  (Прочетена 9224 пъти)

0 Потреб. и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

gruyo

• Гост
Ако  намериш Ригондови   ще  уцелиш 10   тях  много  ги  бива

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
  • Населено място: София
Ригондови съм  слушал, с нищо не ме впечатлиха... де да знам, може и схемата д ае била кофти :(

Виж, да намеря 2 броя от Концерт.... за пуш пул това вече ще е друга работа  :D

Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

gruyo

• Гост
Нямам  визуална  представа  какви  са   намерих  якакви  снимки   ,Желязото  май е  като  на  дроселите  на  Пирин  ако е  така   ще  си  ги  пренавиеш , се  някъде  има 2  дросела  или трафове  за  развивката  същите  са  Те  си имат  и телта 

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
Оу, не  . С пренавиване не се знаимавам.  2 Дросела пирински имам, имам и 2 оперски дросела които са по -големи и Ш образни...

Но никога не съм пренавивал и ако сега седна да се уча, резултата няма да е добър...  :D

gruyo

• Гост
Все  някога има  първи  път  ще  омажеш  1  траф  но  ще се  научиш ,  аз   не скивам  добре  вече  а и  нямам търпение  инак си имам  бобинарка .... :lol: :lol: :lol: 
« Последна редакция: 16 Януари, 2013, 13:58:16 от gruyo »

Неактивен никони

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 18
Само не разбрах за какво са ти тия 2 вата на катодния резистор на есс83, при ток максимум 2 МИЛИампера
Не всеки дефект в схемата води до ефект в звученето и не всичко което изглежда добре на осцилоскопа звучи добре в говорителя...

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
Защото цялата ми елементна база е 2W.. и някой 5-ватови- керамика

Понякога малко ги претоваря и миришат, понякога са в повече... Но така държа налични по-малко на брой елементи и в основни линии ми излиза доста по-евтино.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
Има развитие по пионера, нова схема в него сложих:

Уовтин-Уайт изпълнена с 6Ф5п

Стойностите в червено, са по настоящо свирещата схема, оригиналните са в черно...
Разминавания има , защото захранващия траф ми е по слаб от изисканото, което си е безумно-400в не бих и пуснал, като по документи е макс до 300 пентода( реално-тетрода).

Защо тая схема: Захранващия траф става САМО за максимум 2 крайни лампи от комбинираните... За това и го употребих...

Ултралинейното свързване мога да го пробвам утре(тия дни)...

Биаснах предусилвателя като променям стойността на анодния резистор, щото катодната батерия няма каво да и променям. В случая си имам доволно БАС и мноооого високи високи...  8) Може да го закача тези дни на осцилоскопа, през генератор да вид яизхода наподобява ли входа, ама на ухо е ОК даже доста ОК- кефи ме  :D

Лампите са подбрана 2-ка, другите 2- заминаха в кофите   :D :D :D :D

Относно звука: Доста чисто чувам шума от мишката, който сензора и създава електонно, дирекно в слушалите- понеже го възах на компа  ;). Звуковата карата на Компа ми е шит, требе да си купя Външен дак, не се издържа... :dance:
« Последна редакция: 01 Март, 2013, 22:26:01 от Pichaga933 »

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
Сериозно ли си мислите че Пиринския изходен траф може да изкара честоти които иглите не могат да просвирят? Слушали ли сте игли с Tangband високоговорители? Като цяло многолентовите ОТ са си компромис. Истинския звук излиза от фулрейндж. Иглите имат почти плоска честотна лента от 45 херца до 20 килохерца, колкото до пиринския траф изкарва от 60тина херца в най-оптимистичния случай до около 15к.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
15к на иглите с Visaton е ОК. Не ти разбрах въпроса? По-добре се с подбрани стари широколентови елипси на бафъл, ама сега нямам налични...

Кажи ми като в магазина заредят с ТB, ще ъпгрейдбна моментално...

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |