Мисля че няма друга тема по въпроса, сигнала се излъчва от Mainflingen Германия, близо е до Франкфурт. Ето повече информация относно предавателя, местоположението, модулацията, начина на кодиране на излъчваната информация и др.
http://en.wikipedia.org/wiki/DCF77 Като цяло каквото те интересува можеш да откриеш с ключовата дума DCF77. Като цяло много полезна система според мен е това. Даже съм замислил да си правя самоделен приемник, за мой часовник, ама май по-скоро не си заслужава труда при положение че има готови модули. Относно това какво чува часовника няма как да стане защото той приемника му е в един специализиран чип и няма аналогов изход, така че това което можеш да направиш е с модифицирания приемник Мелодия 10 да видиш какво се хваща в апартамента с феритна пръчка само, дали дори слабо е различим сигнала с период 1 секунда. Имай предвид че предаването на информацията е много бавно (1 бит за секунда) така че шумоустойчивостта е внушителна! При безумно ниски съотношния сигнал-шум е в състояние да приеме правилно информацията. Друг е въпроса конкретно на твоите часовници до колко са им добри приемниците (аналоговата част). Евентуално може ша пробваш и с по-голяма феритна пръчка, просто ще трява да навиеш подходящ брой навивки за да е в резонанс на 77.5килохерца с капацитета който е монтиран на платката и входа на ИС.