| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: съвет за антивирусна  (Прочетена 4098 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
  • Публикации: 577
  • Населено място: Благоевград
съвет за антивирусна
« -: 03 Април, 2015, 19:30:40 »
Колеги от известно време насам при препратка и зареждане на нова страница вместо нова страница започват да ми изскачат препратки към игри и рекламни сайтове, и  и се започва едно връщане назад към препратката която желая и хоп напред към някаква тъпотия  и е голем зор да застопоря страницата на желания линк, дайте акъл за антивирусна или как се чисти този автоматичен препращаш гад дге :hi:

Неактивен Gabo

• Собственикът на Sandacite.com
  • Администратор
  • Квантов генератор
  • Публикации: 649
  • Населено място: Пазарджик
    • https://www.nesiprav.com
Re: съвет за антивирусна
« Отговор #1 -: 03 Април, 2015, 20:00:06 »
Сканирай за всеки случай компютъра с Adwcleaner, и понеже гледам, че си с Мозила, инсталирай си добавката Adblock Plus , удивен ще останеш, колко приятни за четене стават сайтовете :)
На практика, тези реклами ти се отварят, защото сайта на който си влязъл гледа да натрупа % от кликове и понеже народа не щрака много-много, те ги правят автоматично да ти излизат.
Колкото до Антивирусната програма - от безплатните качвам Avast на разни познати, горе-долу се държи добре.  Microsoft Security Essentials също е безплатен, но понякога пропуска по-нови вируси и най-вече такива предавани по въздушно-Флашков път.
Кракнати антивирусни силно НЕ препоръчвам. Аз лично когато съм с Windows машината ползвам лицензиран NOD32 (кракнатия такъв върши повече бели, отколкото да си без антивирус) и съм доволен.
« Последна редакция: 03 Април, 2015, 20:05:25 от Gabo »

Неактивен TheMechanic

• Квантов електрон
  • Публикации: 216
  • Населено място: Асеновград
    • www.oldradio.cf
« Отговор #2 -: 03 Април, 2015, 20:04:47 »
Не смятам, че това е вирус. Прегледайте си инсталираните програми в контролния панел и махнете всичко, което не сте инсталирали вие - тоолбарове и др. Ако не помогне свалете си някаква програмка за чистене на Adware. Ако и това не стане деинсталирайте броузера и изтриите всички негови папки, където и да се намират и пак го инсталирайте. Ако и това не стане - свалете си друг броузер - Chrome например. Много са досадни и трудни за хващане тези зловредни софтуерчета, обикновено ползвам Hijackthis но там всичко е ръчно и трябва да се пипа внимателно.   

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
  • Населено място: София
« Отговор #3 -: 03 Април, 2015, 20:11:45 »
Да, и при мене онзи ден се беше заселиа някаква рекламна гад. Която ми изкарваше реклами навсякъде.  Антивирусната не можа да я намери, Ползвам и унинсталер също и той не можа да я хване.  Явно софта е мног гнусно написан и не оставя логове никъде.  За 2-ри път го хващам, и май прз един ъпдейт на скайп се качва.

Та нкрая решението ми беше да махна с унинсталера Огнената лисица със всчиките и папки регове и да го инсталирам отново. ДА имам и ад Блкоер , но и него успя гад-та мръсна да го  прескочи.

ДА и ръчно прегледах всичките адони на файърфокса и там нямаше нищо...
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3555
  • Населено място: Варна
« Отговор #4 -: 03 Април, 2015, 20:29:25 »
Dr.Web CureIT ги маха,пробвай.

https://www.freedrweb.com/download+cureit+free/?lng=en

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
почистване от вируси
« Отговор #5 -: 24 Март, 2016, 10:17:47 »
Колеги , дайте съвет как  да си изчистя компа от вируси.  Дали оптималния вариант е онлайн скенер или инсталация на антивирусна на външно ус-во /флашка/ която впоследствие да почисти твърдия диск . В краен случай бих си купил и антивирусна ама  продават ги за 1 година срок, искат по  100-на лв ...  нещо ми се вижда много . Варианта  с форматиране на тв. диск  и/или/ преинсталация на уиндоуса ми се чини тегав . Сега си играя с едни онлайн скенери, ама те нещо не ловят бубулечки и червеи дге . :hi:

Неактивен TheMechanic

• Квантов електрон
  • Публикации: 216
  • Населено място: Асеновград
    • www.oldradio.cf
Re: почистване от вируси
« Отговор #6 -: 24 Март, 2016, 10:23:43 »
Няколко пъти това:
http://www.kaspersky.com/antivirus-removal-tool?form=1
ме спасява на разни заразени машини но в случай, че Windows-a зарежда - изтегляш и стартираш. Ако машината не зарежда е друга тема

Неактивен simo_

• Квантов електрон
  • Публикации: 491
Re: почистване от вируси
« Отговор #7 -: 24 Март, 2016, 10:43:23 »
Ако не зарежда уина, може да пробва с Kaspersky Rescue Disk записан на диск или флаш памет и после да сканира, като буутне от биоса http://support.kaspersky.com/8097

Неактивен Gabo

• Администратор
  • Квантов генератор
« Отговор #8 -: 24 Март, 2016, 10:48:36 »
Колега, обединих ви темите, защото вече сте пускал такава преди време.

Ако е за еднократно сканиране използвайте HitmanPro, като му зададете измислен е-майл адрес при искане за регистрация.

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
« Отговор #9 -: 24 Март, 2016, 16:02:41 »
Колега Габо, знаех че има тема ама рекох си ако е по-пресно питането може да изкочи някоя по-актуална чистачка , ей на пробвах с Хитман и изкочиха 100на гадинки , докато с Касперски само едно червейче  :hi:

Неактивен Gabo

• Администратор
  • Квантов генератор
« Отговор #10 -: 24 Март, 2016, 17:53:40 »
Дано да си се почистил ;)

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
  • Публикации: 964
« Отговор #11 -: 25 Март, 2016, 03:40:45 »
аз използвам Symantec.Endpoint.Protection , корпоративна е няма пароли и глупости не изтича лека е и има отделни версии за х64 и х86 мисля, че от WINDOWS 2000 и на горе върви на всичко!

Неактивен gotin108

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 4
  • Населено място: СОФИЯ
« Отговор #12 -: 29 Март, 2016, 19:42:44 »
Здравейте, въпросът ми не е точно по темата, но мисля, че тук ще намеря необходимия ми съвет. Моля кажете как да изключа рекламите от Мозила. Много бавно се зареждат страниците заради рекламите и рекламните съобщения често заемат по-голямата част от екрана. Не просто е досадно, но и често пречи на работата. Благодаря предварително на отзовалите се.

Неактивен gruyo

• Квантов електрон
  • Публикации: 281
  • Конювишки джентълмен
« Отговор #13 -: 29 Март, 2016, 19:47:14 »
За Мозилата   спри  флашовете  и  ще  литне   ,но за антивирус  незнам аз съм с Линукс  от 10  години ....
Удрииии!!

Неактивен ONZI

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1039
  • Населено място: Севлиево
  • Митко Матев 0886739549
« Отговор #14 -: 29 Март, 2016, 20:16:25 »
За Мозилата   спри  флашовете  и  ще  литне   ,но за антивирус  незнам аз съм с Линукс  от 10  години ....

:good:Аз също съм на линукс от доста време.Перфектен е за ровене в нета.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |