Браво за изработката! Прекрасен е, поправи ме ако греша но черпиш вдъхновение за монтажа от Rutcho от DIY Audio прав ли съм? Много добре ти се е получил монтажа. Относно индикаторната лампа - премери режима й когато е студена и после като загрее и намалее яркостта, има нещо нередно, кой знае какво, но трябва да се види дали не е от режима й, схема на свързване също ще помогне в умуването. За изтощена е малко вероятно да се проявява добре като е студена и зле като загрее, но кой знае какви ефекти може да има, може да е дефектна и да се изменят параметрите й със загряването, може с нагряването на първа решетка тя да започва да излъчва електрони като катод и да й се вдига потенциала (случва се при изтощени лампи), само че това не знам как ще доведе до намаляване на яркостта, но все пак следи режима и така.
П.П. Сега гледах, резистора от 9ти до 7ми пин определя тока на анода на индикаторната част, респективно трябва да влияе на яркостта на светене. Това което може би се случва при теб е това че първият триод, усилвателният в балона на EM81 е остарял, решетката му започва да излъчва електрони след като загрее, потенциала й се вдига и триода се отпушва повече, с това сваля напрежението на анода си значително, с което сваля и напрежението на анода на индикаторната част от където намалява яркостта, все пак дай схема на свързване за да не си говорим празни приказки. Ако версията е вярна обаче трябва намаленатя яркост да е свързана и с промяна в разлистването на ветрилото, а ти не споменаваш да има такова нещо.