| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Заигравка с колонки  (Прочетена 3561 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен gruyo

• Квантов електрон
  • Публикации: 281
  • Населено място: София
  • Конювишки джентълмен
Заигравка с колонки
« -: 07 Март, 2015, 13:54:34 »
Преди  време  от човек  от  форума  взех 2  колонки  със  интересен вид .Днес  споделих с  Оги (Пичагата) за тях  и той  ми пусна  мухата за  мод  ,оказаха се  много  благодатни  отвътре   даже  и кондера е  безполярен  което ми е странно  предвид  не  особенно скъпарският им  вид  . Преокабелих  ги  и резнах  декоративната  решетка  на  "дифузора" на  пищялката и  общо взето  се  получи разлика  между  "моднатата " и другата   аз  доволен   има  хляб в тях  .Преговарям с Оги  да  ги чуем с  Ламбен засилител  но да видим  кога  ще е  ...следват снимки !!
Удрииии!!

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
Re: Заигравка с колонки
« Отговор #1 -: 07 Март, 2015, 14:25:57 »
 :drinks:
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #2 -: 07 Март, 2015, 14:54:16 »
Чудесно. Само не знам неполярния кондензатор защо го изтъкваш като предимство, да ти кажа честно никога не съм видял колони ако ще и най-евтините които да са с полярен електролит. Е, може и да греша разбира се, но се съмнявам фабрично някъде да е слаган полярен, просто това е неприемливо. Съдейки по стойността на кондензатора най-добрия мод ще бъде да подмениш кондензатора с неполярен с полимерен диелектрик а не електролит биполярен какъвто е в момента. Ето купи два такива кондензатора: http://store.comet.bg/Catalogue/Product/29747/ със сигурност ще е по-добре за звука. Относно пускането на ламБен усилвател - последното има смисъл ако колонките са с чувствителни драйвери, и ако ламповия е свесен. Разбира се пред калпав интегрален със сигурност ще е по-добре.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен gruyo

• Квантов електрон
  • Конювишки джентълмен
« Отговор #3 -: 07 Март, 2015, 15:08:00 »
Имам  колонаж с  полярни  кондери   и то  е  немски  ,а  инак  за  съботно ТНТМ   е  чудесно  , за  кондензатора се  изненадах  предвид  че   колоните са   ширпотреба  ще  го  сменя  но е  такъв  сняг  че  не  ми се  излиза . Просто  споделих с Оги и   той  ми запали фитила  .Ще  тестваме  и с лампи  но  нека  да  се  оправи времето  а и  да  дооправя  колонките   :yes: :yes:
« Последна редакция: 07 Март, 2015, 15:42:37 от gruyo »
Удрииии!!

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #4 -: 07 Март, 2015, 16:19:46 »
Mks-a e  доста звънливо като звук решение, заслужава си пробата.

А и се очаква да се изровят тънки посребрени кабелчета за опроводяване на пищялките...

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #5 -: 07 Март, 2015, 18:22:10 »
Според мен ако кабелите до самите колони не са посребрени няма симисъл да се слагат посребрени последните 10 сантиметра до пищялките.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #6 -: 07 Март, 2015, 19:05:51 »
По-тънка жица за високите  винаги е правилно, среброто хич няма да им навреди също. Ако я намери де...
ПП имаше метражи от нея та , може да я заведе и до ампа.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3555
  • Населено място: Варна
« Отговор #7 -: 07 Март, 2015, 19:09:05 »
Всъщност е точно обратното,променливия ток тече по повърхността на проводника.Не по цялото сечение като постоянния.И колкото е по висока честотата толкова е по тънък слоя по който тече,те за това ги посребряват.По дебела жица,по малки загуби.Многожичен още по добре.За честоти над 20-30 мхц и нагоре си струва посребряването.На по ниски е безмислено.Ако е за красота друг въпрос :)

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1567
« Отговор #8 -: 07 Март, 2015, 20:29:46 »
Тъкмо щях да пиша че колегите минаха в сферата на фините енергии, което не е лошо, защото и аз като си измия колата на автомивка, моторът започва да работи по-добре, а как започва да върви - не ти е работа!  :D :D :D

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3555
« Отговор #9 -: 07 Март, 2015, 20:42:41 »
Защо,излъгах ли нещо :)

Неактивен gruyo

• Квантов електрон
  • Конювишки джентълмен
« Отговор #10 -: 07 Март, 2015, 22:48:25 »
И  ги  подарих на един   приятел  ... такъв е  живота  :drinks: :drinks: :drinks: :drinks:
Удрииии!!

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
« Отговор #11 -: 08 Март, 2015, 10:48:43 »
Кое подари??? Колонките ли?
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен gruyo

• Квантов електрон
  • Конювишки джентълмен
« Отговор #12 -: 08 Март, 2015, 11:06:27 »
Кое подари??? Колонките ли?
Да  разбирасе  имам един  приятел дето  като  дойде  и  ме  муфти за разни  неща  ,вчера  ме  измуфти за  колонките  но и аз го  муфтя така че сме  квит .  Кво да  правя като съм мека  мария  :empathy2: :empathy2: :crazy: :crazy:
Удрииии!!

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
« Отговор #13 -: 08 Март, 2015, 12:49:32 »
Щото има хляб в тях. Особено в комбинация с ламБета.
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #14 -: 08 Март, 2015, 14:11:40 »
Ей, как се забавих, даже не можах да ги чуя.  :D

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |