| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Какъв е този елемент?  (Прочетена 5733 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
  • Публикации: 577
  • Населено място: Благоевград
Какъв е този елемент?
« -: 02 Февруари, 2015, 11:26:04 »
Колеги, в мазето на баба намерих една картонена кутия с елементи, позлатени , с размери на 1-2 ст, бихте ли дали идея какво е това - диод, транзистор,тиристор и какво приложение има !??

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
  • Населено място: София
Re: Какъв е този елемент?
« Отговор #1 -: 02 Февруари, 2015, 11:30:09 »
Виждал съм такива разни високочестотни транзистори за Радио цели. С голямо съдържание на злато е. Към 90-та  година бяха топ шелф на руското производство. Предполагам е в същата сфера на приложение за предаватели. С изключение на плочката останалото мисля не е позлата ами  чисто злато, ниски карати.
« Последна редакция: 02 Февруари, 2015, 11:37:34 от Pichaga933 »
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен Ангел Симеонов

• Квантов генератор
  • Публикации: 819
  • Населено място: Русе
« Отговор #2 -: 02 Февруари, 2015, 11:55:39 »
Високочестотен мощен транзистор.Да има позлата но чисто злато не!

Неактивен veso74

• Квантов електрон
  • Публикации: 350
  • Населено място: Силистра
  • LZ2WSG
« Отговор #3 -: 02 Февруари, 2015, 12:04:18 »
Много вероятно е транзисторът да е KT919A.
Подобни: 2T9137A, 2T942A

Неактивен vangelis

• Квантов електрон
  • Публикации: 255
  • Населено място: Потребителят го няма вече
« Отговор #4 -: 02 Февруари, 2015, 14:52:22 »
•   КТ919А Область применения: для работы в схемах усиления мощности, генерирования, умножения частоты в диапазоне 700-2400 МГц в режимах с отсечкой коллекторного тока в схеме с общей базой.
Всички високочестотни руски транзистори са със позлатени крачета,но могат да те направят богат ако имаш примерно 2-3 тона от тях!!  ;) А иначе в драйвера и крайното стъпало на трансфертера ми за 1396 Мхз е изпълнен точно с тях! Вадят си едни честни 10 вата :hi:

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
  • Публикации: 577
  • Населено място: Благоевград
« Отговор #5 -: 02 Февруари, 2015, 14:55:32 »
Вангелис, щом  нямат много злато ще ги раздам за брошки на колежките за 8-ми март :hi:

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #6 -: 02 Февруари, 2015, 15:31:35 »
Стига с това мазе на баба, ясно е за всички че от мазето на баба не могат да излизат такива неща. Относно златото - злато много както са ти казали няма, но самия транзистор като такъв струва много повече според мен и може да се намерят доста купувачи а не да ги раздаваш за брошки. Стига с тия благородни метали, елементите струват много повече като такива.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
« Отговор #7 -: 02 Февруари, 2015, 18:00:57 »
Това позлатеното е малко,в таблицата  по долу пише колко има.Експортен вариант на 2Т942А

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1567
« Отговор #8 -: 02 Февруари, 2015, 21:37:35 »
Това позлатеното е малко,в таблицата  по долу пише колко има.Експортен вариант на 2Т942А
На това малко ли му викаш??? 34грама в 1000бр. Отделно почти 4 гр. паладий, в момента по-скъп от платината!!! Стават идеално за скрап! :D :D :D

Неактивен Петър Драганов

• Квантов електрон
  • Публикации: 439
  • Населено място: Добрич
« Отговор #9 -: 26 Ноември, 2015, 10:04:02 »
Зачетох се и ми стана интересно. Малко смешно ми стана първо за тавана, гаража и мазата на баба :DD, но това е друга тема

Интересува ме, защо е добавяно злато в тези продукти, каква е била идеята им..., по-добра проводимост или нещо друго?
JVC AX-1100 I love u

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #10 -: 26 Ноември, 2015, 10:37:44 »
Проводимост едва ли, защото златото е с по-ниска проводимост от среброто. Истинската причина според мен е за да се избегнат окиси на изводите и за получаване по-надеждни спойки в апаратурата. Относно това че има 34 грама злато в 1000 броя и ставали за скрап: че то много по-висока е цената им ако се продадат като транзистори. От къде един индивид би могъл законно да има 100 000 броя от тях безплатно? Айде стига вече с това грабене и разпродаване за лична облага. Сърдим се че държавата е такава, ми то и „нашите“ у форума са същите.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
« Отговор #11 -: 26 Ноември, 2015, 14:13:17 »
Няма наши, няма ваши   :)
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • Публикации: 935
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
« Отговор #12 -: 26 Ноември, 2015, 15:27:39 »
"Няма наши, няма ваши всички са апаши" 8)
 Не се здържах, ще ме прощавате ама в контекста. Срещу нас някой си е изгубил кожените тъкавици. Вече 3 дена стоят върху чемшира на банката и никой не ги е пипнал. Та за другото без коментар! Всеки сам си прави изводите, защо едни живеят добре,а други не. Лесно е да разрушиш нещо вече създадено, а земи го създай. Друг въпрос е ако елементите са вече изгорели и не стават за друго освен за скрап.
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1987
  • LZ1SWE
« Отговор #13 -: 26 Ноември, 2015, 17:41:32 »
Резервни части от някое поделение, най-вероятно по Разложко закритите 28170, 52640 и складовото на Голак. Не виждам какъв е проблема, военните продават за скрап и се претопява наред всичко, мангалите го отнасят също. По-добре някой наш човек да го изкара и да го разпространи сред любителите. И без това няма от къде да се сдобием с такива неща. А това, че някой има връзка, ходи, взима и предлага е нормално да се заплати. Голямата облага...
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
« Отговор #14 -: 26 Ноември, 2015, 18:12:05 »
Иванчо,ако тия са 86-ти набор както пише на корпуса :) Пиши ги бегали,деградация.....да ти обяснявам ли бате ти Вальо колко си игра да намери два читави :)

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |