"Правец" поколението в БГ пише на Фонетика и тези след него, от там тръгна модата
Доста годинки вносните компове и клавиатури в БГ бяха само на фонетика преди да почнат да им дописват БДС-а.
Изписал съм стотици страници, говорим за Форматиран текст- (пиша доста бързо от 2 различни постановки на пръстите- при легнала длан и при свита), не за шита из нета и форумите. Спрях да гледам преди повече от 15 годинки...
Помня, че като гледах филма "хакери" след това излъсках с водна шкурка надписите на един клавишник А4 и писах няколко години на празни клавиши, е така за идеята. Всичко това на Фонетика. Избрах я защото нейните букви винаги са по-големи на клавиатурата и ми беше проблем да виждам малките на БДС-а...
За Андроид ОС вече, не знам даже дали изобщо слагат БДС в подредбите...
В момента клавишника ми е Лоджитек, но имам някакъв проблем с него, размера на кавишите ме лъже яко и допускам доста грешки, ама си го държа понеже ми е подарък. и хода на бутоните е много мек, за разлика от евтинджосите.
Най приятната клавиатура, на която съм набирал текст е "Чери"- на вид бяла, грозна и неудобна, но като почнеш да щракаш, се чувстваш все едно са ти дали още един чифт ръце.