| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Пише се ВАКУУМ!!!  (Прочетена 9923 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kolev

• Квантов електрон
  • Публикации: 308
Re: Пише се ВАКУУМ!!!
« Отговор #15 -: 28 Януари, 2015, 17:20:33 »
СкраБ и скраП са две различни неща  :D
И за бУбина никой нищо не е писал  :D

Неактивен Младенов

• Квантов електрон
  • Публикации: 176
  • Населено място: София
« Отговор #16 -: 28 Януари, 2015, 17:26:27 »
А някой,някъде беше написал че бАкелит и бЪкелит нямало значение.Било вярно и в двата варианта.
e-mail; mladenov_78@abv.bg

Неактивен Deltichko

• Квантов електрон
  • Публикации: 261
  • Населено място: София, Царовището
  • Антон Оруш - колекционер на БГ техника
« Отговор #17 -: 28 Януари, 2015, 17:58:45 »
Тоя въпросния искам да го питам на какво се основава, като го говори това.
А правилното е отверТка, защото е сродно с глагола ,,отвърТам" примерно.

http://vanyog.com/_new/index.php?pid=8
http://vanyog.com/_new/index.php?pid=8

И - между другото - хора, нали сме българи - пишете си на БДС. Не стига, че се пише по-чевръсто, ами и всеки Уин от 10-15 г. вече си го има - примерно за 7 е Bulgarian (Typewriter). Лично на мене умът не ми побира как може да е по-бързо за някого да пише на кирилица през натискане на латински клавиши.
И не е заяждане с никого частно, просто лично мнение.
Между другото, виждал съм лепенка на кинескоп, регенериран в Електровакуумния завод ,,Ленин" в Сливен, и там беше с едно У (не се бъзикам)! По спомени беше на един Кристал 53.
А в оная тема ,,Сандък адвъртайзинг" съм показал реклами отпреди 1945 г., където ,,бобина" беше написана и тя с У. В кръга на шегата - може би са мислели, че както копринената буба е навита, така и бобините в сандъка някаква буба ги навива, кой знае... :lol:
Антон Оруш - колекционер на БГ техника - за връзка: e-mail: anton_orush@abv.bg | GSM: 0896 625 803 | lat. 42° 70'; lon. 23° 33' | МС/ТС, 1950s | 1000 Sofia, Bulgaria

Неактивен Cosmiclight

• Квантов електрон
  • Публикации: 117
  • Населено място: Пловдив
  • LZ1ANB
« Отговор #18 -: 28 Януари, 2015, 18:01:51 »
На мен винаги ми е била интересна думичката  "Локмен" в обявите за продажби в Продавалника :o
Локмени, локитокита  :D :D

Колкото до БДС - наистина е по - удобен и е доста добре замислен като подредба, но аз лично от малък съм се учил на фонетика и не мога да му свикна.
Man muss nur wollen und daran glauben, dann wird es gelingen!

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
« Отговор #19 -: 28 Януари, 2015, 18:04:46 »
Ако знаете в Купува продава какви обяви има :D Обикновенно ако админа не ме изпревари ги трия :)
Съжалете модератора,някой ден ще се пукна от смях :D :D :D :D :D ,на бърза ръка най пресните.Иманата на авторите не ги публикувам,за любопитните -  в раздела стоят оригиналите :drinks:
Цитат на: author ххххх
Продавам 2 шасита на лампови радия.

Продавам приемник-  зборка JACEK.

Продавам  уокмените от снимката .
« Последна редакция: 28 Януари, 2015, 18:28:54 от Gabo »

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1987
  • LZ1SWE
« Отговор #20 -: 28 Януари, 2015, 18:06:47 »
БДС ми е наълно нелогично, фонетиката пиша като хала! Освен това 40% от текстовете са ми на енглишки, така че фонетиката ми е по-близо. А и машина не съм пипал нивга.
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен pansim

• Квантов генератор
  • Публикации: 634
  • Населено място: Сандански
« Отговор #21 -: 28 Януари, 2015, 18:20:14 »
Ей хора ...как ще пишете на БДС ?
Ако ми отнемат фонетиката - край. Името не мога да си напиша :D
И не е само до навик. Просто е по-удобно като се наложи да се пише на език различен от Българския.
Инак се омотавам яко...поне аз де... :D
http://iza99.com/
Българска заваръчна техника с 5 години гаранция
Ремонт на заваръчно оборудване - 0887607722

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
« Отговор #22 -: 28 Януари, 2015, 18:24:10 »
Пиша и на двете,преди 30 години се научих да печатам на БДС.То тогава всички пишещи машини бяха на БДС.После се научих и на фонетика.Фонетичната подредба е като че ли по удобна.

Неактивен mano

• Администратор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 1304
  • Населено място: Пазарджик
  • LZ5TA
    • manofoto
« Отговор #23 -: 28 Януари, 2015, 20:22:54 »
Виждал съм документ, писан от съдебен служител, в който присъстваше думата Фторник.

Неактивен Deltichko

• Квантов електрон
  • Публикации: 261
  • Населено място: София, Царовището
  • Антон Оруш - колекционер на БГ техника
« Отговор #24 -: 28 Януари, 2015, 22:19:58 »
Интересно ми е как като по-млад от някои ревностно пишещи на фонетика, смятам БДС-то за по-удобно. Явно наистина е по-важно на какво първо си започнал да пишеш (= свикнал), но за мен е въпрос и на национално чувство. Камо ли като чуя ,,на кирилица ли да пиша или с английски букви?" :lol:

А, ето го, и тои си го бива! Но с въпросче - открийте грешката: http://olx.bg/promotsiya-holna-sektsiya-otlichna-i66074422
Антон Оруш - колекционер на БГ техника - за връзка: e-mail: anton_orush@abv.bg | GSM: 0896 625 803 | lat. 42° 70'; lon. 23° 33' | МС/ТС, 1950s | 1000 Sofia, Bulgaria

Неактивен Cosmiclight

• Квантов електрон
  • Публикации: 117
  • Населено място: Пловдив
  • LZ1ANB
« Отговор #25 -: 28 Януари, 2015, 22:45:12 »
ГардЙЕробец  :D :D :D
Man muss nur wollen und daran glauben, dann wird es gelingen!

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #26 -: 28 Януари, 2015, 23:30:46 »
И аз пиша на БДС, ако някой ми даде да пиша на клавиатура без буквите на кирилица, не мога да напиша и едно изречение. Просто не знам на кои букви кои отговарят, ако изключим най-логичните. На БДС пиша с космическа бързина и винаги съм писал така имам изписани хиляди страници. Пиша само с два пръста но до такава степен съм научил подредбата на клавишите че и без да гледам мога да пиша, и постигам невероятна скорост. Не разбирам защо толкова мого хора са се научили на фонетика, отговарят - за да не им се налагало да учат две клавишни подредби, има нещо вярно в това, макар че научаването на тия неща идва с необходимостта. В момента на мен по-малко ми се налага да пиша на латиница, и съответно по-зле знам подредбата и пиша доста по-тромаво, но ако ми се наложи да пиша повече ще я усвоя и нея.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен mano

• Администратор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 1304
  • Населено място: Пазарджик
  • LZ5TA
    • manofoto
« Отговор #27 -: 29 Януари, 2015, 08:03:15 »
Не знам каква ти е космическата скорост, но майка ми е 3 пъти републикански шампион с 540 удара в минута. Не я допускаха през татово време на световно защото пишеше на механична машина. Там пращаха само наши и ваши уж защото пишели на автоматични. Иначе щеше да им скъса ушанките.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
« Отговор #28 -: 29 Януари, 2015, 08:57:02 »
"Правец" поколението в БГ пише на Фонетика и тези след него, от там тръгна модата

Доста годинки вносните компове и клавиатури в БГ бяха само на фонетика преди да почнат да им дописват БДС-а.

Изписал съм стотици страници, говорим за Форматиран текст- (пиша доста бързо от 2 различни постановки на пръстите- при легнала длан и при свита), не за шита из нета и форумите. Спрях да гледам преди повече от 15 годинки...

Помня, че като гледах филма "хакери"  след това излъсках с водна шкурка надписите на един клавишник А4  и писах няколко години на празни клавиши, е така за идеята. Всичко това на Фонетика. Избрах я защото нейните букви винаги са по-големи на клавиатурата и ми беше проблем да  виждам малките на БДС-а...

За Андроид ОС вече, не знам даже дали изобщо слагат БДС в подредбите...

В момента клавишника ми е Лоджитек, но имам някакъв проблем с него, размера на кавишите ме лъже яко и допускам доста грешки, ама си го държа понеже ми е подарък. и хода на бутоните е много мек, за разлика от евтинджосите.

Най приятната клавиатура, на която съм набирал текст е  "Чери"- на вид  бяла, грозна  и неудобна, но като почнеш да щракаш, се чувстваш все едно  са ти дали още един чифт ръце.

Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен pansim

• Квантов генератор
  • Публикации: 634
  • Населено място: Сандански
« Отговор #29 -: 29 Януари, 2015, 09:00:46 »
Абсолютно вярно. Аз съм от "Правец" поколението
От там тръгнаха нещата...и после писане под DOS и така...
В момента съм с една доста стара клавиатура IBM... на която просто няма наши букви...и съм с нея поне 10 год!!! Харесва ми. Няма нищо общо с евтините боклуци.
« Последна редакция: 29 Януари, 2015, 09:13:15 от pansim »
http://iza99.com/
Българска заваръчна техника с 5 години гаранция
Ремонт на заваръчно оборудване - 0887607722

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |