| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Става ли вобулоскоп Х1-50 за настройка на УКВ?  (Прочетена 2316 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен ton4eff

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 8
  • Населено място: Тополовград
Здравейте, чудя се дали с тази машинка ще може да се настройва MЧУ и детектора на аналогов FM тунер? Свалих сервизното и доколкото се разбираме със "съветския" език, стъпката на генератора за задаване на честота е 1MHz и не може да се пусне по-тясна лента. А аз искам да пусна sweep от 10.5 до 10.9MHz (400KHz). Ако има и маркер на 10.7, още по-добре, но не е задължително. За тази машинка става въпрос: http://radioelpribori.ru/rabota-s-izmeritelem-achh-h1-50.html

Неактивен soton

• Квантов електрон
  • Публикации: 398
Re: Става ли вобулоскоп Х1-50 за настройка на УКВ?
« Отговор #1 -: 26 Януари, 2015, 20:46:00 »
Честотната му лента ти е достатъчна,а метките можеш да ги делиш на колкото си искаш като ги синхронизираш с растера на екрана.
0878640251

близо до София

Неактивен ton4eff

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #2 -: 26 Януари, 2015, 20:49:53 »
Честотната лента не е ли твърде широка, доколкото знам за FM е 400KHz? А аз не мога да пусна по-тясно от 1MHz.

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
  • Населено място: София
« Отговор #3 -: 26 Януари, 2015, 21:13:35 »
Пробва ли физически дали не може под 1 мегахерц, понякога може по-тясна лента от описаната просто метките са през мегахерц минимум. Другия аспект е че два пъти по-широка лента най-вероятно ще затрудни нястройката малко, но няма да я направи невъзможна. Просто ще виждаш два пъти по-сбито по хоризонтала това което те интересува.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен ton4eff

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #4 -: 26 Януари, 2015, 21:21:20 »
Не мога да пробвам, питам, за да знам дали да го купя. По принцип имам добър осцилоскоп 100MHz с x-y mode. И ми трябва само RF суип генератор, ама не мога да намеря такъв на нормална цена (втора употреба), дето да не струва крак и ръка и да си има 10.7MHz с маркер и по 200KHz отгоре и отдолу. A на този съветския вобулоскоп трябва да задам от 10 до 11 примерно и къде ще търся 10.7 и как да видя S кривата след детектора примерно. Сега, ако беше тв на 6.5MHz, ясно, задавам от 6 до 7 и средата е това, което търся. Ама за радио май няма как да стане работата.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |