| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Реставрация на радио Olympia 562 W  (Прочетена 21491 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен xborox

• Квантов електрон
  • Публикации: 329
  • Населено място: София
Re: Реставрация на радио Olympia 562 W
« Отговор #30 -: 10 Февруари, 2015, 15:47:03 »
Поне от куриер ще спестя пари, тъй като продавачът е от София. Тази вечер един приятел, който живее близо до тях, ще отиде за лампите, че на мен ми идва малко далечко. Така че няма да стане с повече тарикатски номера и ако качеството на лампите не е такова, каквото пише, нещата лесно ще си дойдат на мястото :-)
Днес смених още няколко ликажни кондензатора, които на всичкото отгоре не бяха както по схема 5000 фарада, а 6000. Сложих 4700, купих и нова EBF11, тъй като едва мъждукаше. По-късно пък мисля да се хвана да направя преходника за 6Ф3П за проба и ще пиша какъв е резултатът!

Неактивен xborox

• Квантов електрон
« Отговор #31 -: 11 Февруари, 2015, 16:46:46 »
Снощи направих преходника за присадката, но днес ще го пробвам евентуално. А ето я и готовата кутия! Не е лакирана, а е обработена с масло. Цветът е уникален! Ето такъв орех харесвам. За съжаление маслото е безумно скъпо, към 120 лева за литъра. Взех съвсем малко от един приятел и стигна, но ако има хора, които са навити да си разделим една кутия, бих купил.

24831-0

Очаквайте скоро и сглобения приемник :-) И пак да кажа, без вас нямаше да успея!

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
« Отговор #32 -: 11 Февруари, 2015, 17:42:43 »
Пробвал ли си с кондензаторно масло,не мирише не цапа като попие.Прави добър гланц.

Неактивен xborox

• Квантов електрон
« Отговор #33 -: 11 Февруари, 2015, 17:57:39 »
Никога даже не съм виждал такова. Всички кондензатори, които съм отварял, са били изсъхнали  :)
А, щях да забравя да покажа и третия проект. Случайно попаднах на снимката наскоро в архива. Оказа се, че и тази Олимпия се крие в мазето във Варна, така че до месец - два мога да я взема тук и да я почна. Мисля, че се води 482W и е със сходен лампов състав. Преди това обаче ще сглобя окончателно другите два сандъка. Имам една доста хитра идея за използването им :)

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #34 -: 11 Февруари, 2015, 18:03:13 »
Има такова,в големи промишлени кондензатори.По рядко е от трансформаторното.Леко жълто и с вискозитет на вода.

Неактивен radio-hobi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1057
« Отговор #35 -: 11 Февруари, 2015, 18:12:07 »
Има такова,в големи промишлени кондензатори.По рядко е от трансформаторното.Леко жълто и с вискозитет на вода.

Имам такова масло от един кондензатор с размерите на Рубин 714 , същото е и в кондензаторите за луминисцентни лампи .
Но след като попие това масло ще хване ли лак ?

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #36 -: 11 Февруари, 2015, 18:19:50 »
Ако се остави добре да попие може и да се лакира.Това трябва да се пробва на парче фурнир.

Неактивен xborox

• Квантов електрон
« Отговор #37 -: 11 Февруари, 2015, 18:52:36 »
Но нали точно това е идеята. Да не се слага лак отгоре. На мен повечето лакове, особено сравнително евтините, ми простеят. Затова тази кутия (Olympia 532W) я направих с масло. Другата, на 562W, ще я байцват и лакират професионалисти с качествена техника. Но нали е по приятелска линия и трябва да чакам  :(
Когато са готови двата апарата, ще им направя снимки един до друг, за да се види добре разликата. Може, ако идеята ми се реализира, да имам и поле за много експерименти!

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
« Отговор #38 -: 11 Февруари, 2015, 19:50:40 »
Авто лак-мат на спрей за 10лв с адхезия към абсолютно всичко прави точно същия ефект  върху дърво- няколко ръце. не е лъскав. Пробвай на някоя дъска.

Ако оставиш голо дървото ще го изяде дървояда.
« Последна редакция: 11 Февруари, 2015, 22:09:01 от Pichaga933 »
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен goldib

• Квантов електрон
  • Публикации: 244
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #39 -: 11 Февруари, 2015, 20:54:10 »
 :-[  Само , че в някои кондензаторни и трансформаторни масла особено стари  Съветски  се се съдържат тъй наречените бифенили които са много "полезни"  за употребяващите ги...

Неактивен xborox

• Квантов електрон
« Отговор #40 -: 12 Февруари, 2015, 14:08:41 »
Olympia 532W - готова  :drinks: Пробвах я с оригиналната ECL11 и с 6Ф3П. Струва ми се, че с приставката и руската лампа звукът е малко по-плосък, но съм доволен, че имам вариант дори и ECL11 да се прераде.
Кутията остава единствено с маслото. Издържа на вода, както и на всякакви дребни твари, които обичат да хапват орехов фурнир. Оказа се, че един от най-трудните моменти беше да изчистя копчетата. Толкова гняс се беше събрала върху тях, но с Меглио и търпение всичко става!

Неактивен radio-hobi

• Адронен колайдер
« Отговор #41 -: 12 Февруари, 2015, 14:21:59 »
Супер е станала !  :good:

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3929
« Отговор #42 -: 12 Февруари, 2015, 15:14:02 »
И на мен ми харесва, браво. Иначе копчетата ги чистя така: в една чаша ги накисвам с топла вода и веро за една вечер. След това с дунапренена гъба за съдове ги "довършвам"   8) и изплаквам, като преди това съм свалил болтчетата и гайките.

Неактивен radio-hobi

• Адронен колайдер
« Отговор #43 -: 12 Февруари, 2015, 15:32:35 »
Четка за зъби също върши страхотна работа за копчетата .

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1567
« Отговор #44 -: 12 Февруари, 2015, 20:01:35 »
Браво! Олимпията е страхотно радио! Само това масло нещо не ми вдъхва доверие. От опит знам че намаслените неща събират прахоляк, освен ако това масло не съхне по някакъв начин. Иначе радиото е супер! Поздравления!!! :good: :good: :good:

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
25 Отговора
19252 Прегледи
Последна публикация 12 Януари, 2014, 20:00:00
от Валери
7 Отговора
3999 Прегледи
Последна публикация 15 Януари, 2015, 12:58:16
от Валери
100 Отговора
22453 Прегледи
Последна публикация 11 Януари, 2016, 20:17:05
от xborox
47 Отговора
12822 Прегледи
Последна публикация 23 Март, 2017, 13:39:59
от Лъчо Минков
4 Отговора
4810 Прегледи
Последна публикация 29 Март, 2017, 20:01:05
от wladoo

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |