@origoИма стабилизатор, да 7805 . На Новите Модулчета от последната партида им спестяват електролитите и тярбва сам да си ги редиш...
+ че пинаута на конектора на модула е променен и НЕ е описан в опътването-дават ти нов модул със старото упътване!
Ако взимаш пак, Гледай да не ти дадат някоя ръчно събирана бройка- трябваше да я снимам... че аз я върнах в магазина в Студентски на Елимекс- Много ми се извиниха ама не знам дали са я бракували...
+ А катодния резистор на ЕЛ84 дето е 160 си го подбираш според лампата. Тоест Слагаш пот. въртиш докато ти харесва звука. После закакчваш ампермер на анода да видиш дали си в рамките на спецификациите и ако е така, мериш на каква стойност е пот-а и слагаш такова съпротивление. Подобрява звука значително в сравнение със съпротивлението по PDF. Абе правиш му Bias-ване...
Това за моно сигнала ще се пробва.
Разделителните ги видях, че са зле ама за сега не съм ги пипал. може да ги смнея на следващия, но с неполярни примерно 2микро вима полипропилен...
@ serega_Няма нужда да търсиш други схеми. Наличната е достатъчно добра и свири супер. Трябва да смениш всички елелктролитни и неполярни кондензатори по схемата на НЧУ: EL84 и EABC80 . Трябва да с мениш двойния кондензатор- алуминиев който филтрира захранването:2*50uf(микрофарада)
Дай снимка на шасито- изкарва ли някакви звуци ?
На шасито отзад имаш грамофонен/магнетофонен вход: 3 дупки, една за силен сигнал , една за салб сигнал и една за маса която отива директно на шаси. На една от 2-те сигнални през (100нано 400в)-неполярен кондензатор, примерно подай входен сигнал на - силен или слаб и виж, от коя ти звучи с подходяща сила, като отпред си натиснал, бутона за грамофон- той е втория - точно до бутона за изключване. или директно през 100 нано неполярен полипропилен кондензатор, подай на ЕАБЦ 80- вместо 10 нано входа( откачваш 10 нано) и закакчваш твоя вход. Внимаваш
да си ОСТАНЕ закачен към крака резистора, който си е закачен схемно!!!
Тия апарати обикновено са с доста сдухана схема на крайното стъпало, прекъснали или окъсили електролити, скапани неполярни кондензатори, всичко това трябва да се смени, за да не утрепеш лампите на НЧУ при дълга употреба.
Потенциометрите за сила на звука и тон също се сдухват масово и прекъсват напълно или яко пращят. Там реставрацията трябва д ае доста внимателна , щото нямаш право на грешка. Почиства се със спрей за потенциометри, Подгъват се внимателно контактните пластини за да контактуват, фиксират с еоците с епокси итн... Всчики кондензаторчета дето висят по потенциометрите също се подменянт с нови по схема!!! Чак тогава имаш Реставрирано НЧУ. И Входния голям алуминиев електролит се мери на ESR и КАпацитет и ако е заминал също се смня !!!
До кутията докато стеигнеш има бая време...
А кутии се намират