0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Здр, Да преди Еконта може и да е работело...Като го взех, даже не беше опаковано в кашон а само в янкакъв наелон увито . Жената от еконта ме предупреди повече така да не пращам, не че аз съм го пратил... На външен вид е ок.Но по пътя към вхъщи чух,ч е от вътре се разнасят някакви звуци...Като го отворих Говорителя се беше откаичил беше паднал върху лампите... КАто резултат: 2 строшени лмапи и една с изкривени крака. Тая с изкривените крака , ги изправих успешно... Двете строшените са Кенетрона и Крайната лампа-усилвателя. Също така бешепокривил променливия кондензатор, като резулатта долните му пластини са се откъртили от основата( в момента го изправям-доста е пипкаво и се чудя с какво да го залепя)+ феритната антена се беше откъснала от стойката си.За капак Всичко беше гарнирано с миши лайна, явно вътре е живял мишок, проял е долния капак на дъното и собственика го е сменил с картон, което е зверски опасно, понеже картона може да се запали при работа на апарата...Та след като видях чудото вътре, което беше станало, така ме хвана яд... Изнесех го на снега изтърсих потрошената стъклария и едртото от мишата тоалетна , Разглобих Го( свалих трансформаторите) и го закарах на автомивката, Там с препарат и водоструийка изчистих останалото от жилището на мишока, в тоя момент изпадна отвътре и феритната антена...Всичко гореописано се случва за период от около 40 минути, толкова ме хвана яд за апарата,- с такъв добър вид а вътре беше станал на дробсърма, само понеже изпращача го е мързяло да го сложи в кашон и да натъпче в него вестници, че просто не се сетих да снимам, направо се афектирах... Та след хато пчоистих, и изсъхна от водата, общия преглед показа: Нужни са му 2 лампи- крайна и изправителна, Поразреових в кутиите ми и намерих 2 бройки читави...Разгледах сехамта, оказа се че 2 малки електролита са прекъснали, което си е типичния пробелм на тези парати( явно заради това е изкарвал само шум), смених ги, Смених и прехвърлащия кондензатор между крайно стъпало и предусилвател, с нов , понеже само тази част от ламповата схема ще се ползва и по-добре да е нов.Също така - кордатата на кинематиката явно беше сменяна от някой... и не беше сложена както трябва, махнах я , за съжаление нямам налична корда, за да я наредя правилно...Закупих МП3- модула... ( като се прибирам вкъщи и го разгледах- дали ми дефектен- все едно бавно-развиващо се китайче го е събирало в час по труд и техника) , ХАйде пак в колата и до магазина, смениха ми го с хиляди извинения... )Още не съм го пускал апарата.Някой му е въртял врътката за усилване така, че я е превъртял и вътре ппотенциометъра е на дроб сърма, ще го отворя да видя дали може да се възстанови понеже без него , как ще се усилва и намалява звука...Междувремнно монтирах и Захранващия тарф за модула...Рабоатта по него продължава... Залепих основата на долните ламели на променливия кондер с епоксидна смола и им настроих позицията да не допират докато стягаше , че смолата стяга бавно.Отворих потенциометъра и там фиксирах превъртялите оси с епоксидна смола също...Сложих нова скална крушка, че едната беше прекъснала...
Още снимки След автомоивката...мп3-то ще се монтира по метода на МАНО, на задния капак с изнесен приемник отпред зад скалата...
А добра идея ли е отзад вместо оригиналния капак (който ще се запази разбира се, ако е наличен) да се сложи стъкло или плексиглас, за да се вижда, че това радио наистина още е лампово, а не човек като види дистанционното за МР3 плеъра, да остане с впечатление, че е изтърбушено и е само дървен сандък?
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ
Партньори: | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |