Ами греят доста защото са изчислени с много малък запас, затова се и опичат от време на време, имам тук един такъв с опечена първична. Относно УКВ блока, не знам какво те смущава в работата му което те кара да се съмняваш дали е наред. Ако хващаш станциите по огледална честота от 87.5 - 94.4, а преди това имаш празно без станции на скалата, значи работи както трябва, или поне толкова може да се прецени с тази методика на диагностика. Това колко слабо ги хваща не е признак за повреда, все пак са по огледална честота, паразитен ефект е че ги хваща изобщо. Тук в София по огледална хващам само Христо Ботев на БНР защото е с мощен предавател и попада в обхвата. Нищо друго не се хваща, а и Христо Ботев доста зле се хваща и то с друга антена а не вградената от симетричен кабел. Така че това е горе-долу как трябва да се държи един изправен УКВ блок на такова радио. Препоръчвам ти да му сложиш УКВ конверторна приставка, с нея ще разбереш хем дали работи правилно, хем ще си го слушаш с кеф. Пренастройка на блока все още не ти препоръчвам, от известно време боря един блок на печатен монтаж от Акорд, засега резултатите никак не са добри. Не мога да покрия целия съвременен обхват по честоти (въпреки че съм настроил хетеродина на + 10.7 от приеманата честота). Промених съотношението индуктивност - капацитет, като намалих всички капацитети и увеличих индуктивността на вариометъра, като навих по-гъсто по-голям брой навивки. Постигнах 18.5 мегахерца ширина на обхвата, но не повече. Но и коефициента на обратна връзка трябва да пипна, защото сега ми гасне като се опитам да настройвам анодния трептящ кръг на УВЧ... та ако изобщо в един момент стане някак си покривайки от 87.5 - 104 (за 108 и дума не може да става без промяна в конструкцията и хода на вариометрите) то никак не е лесна преработката, така че не ти препоръчвам да съсипваш блока засега.