След като стигнах до жака на захранването включих и търсих напрежение-нямаше. Този жак е свързан към МВ с малък двупинов съединител-извадих го и напрежението се появи. Измерих след изключване късо между + и -. Паралелно имаше SMD елемент, който приличаше повече на кондензатор, но се оказа предпазен диод ,напълно пробит.Разпоих го ,късото изчезна и отново включих адаптера- батерията си е включена, но е разредена- волтмера отново показа 0 волта. Приготвих ТЕС-а с подходящ по размер жак ,волтмера отчете някакво напрежение, но защитата му започна да се задейства.Нямах термо хартия, но пръстите ми са достатъчно чувствителни и макар с не девическа кожа не идържаха дълго-грееше малка ИС, най-вероятно DC-DC преобразовател. От машинката нямаше признаци на живот- даже вентилатора не трепна. Засега прекратявам деиствията , не само защото ми тормози зрението, не ми е и толкова интересно. Може би ще търся по-натам платката или ще продам здравите компоненти-преди това трябва да разбера кои са оживели.