| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Третиране на картонена мембрана на говорител  (Прочетена 9677 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
  • Населено място: София
Re: Третиране на картонена мембрана на говорител
« Отговор #15 -: 19 Януари, 2015, 18:14:16 »
@ ahedproductions, пробвай със спрей за авто-табла- от най евтините даже. Импрегнанти са  по предназанчение  и отблъскват прахоляка. Поне за мен това се доближава най-много до истната.

А за пожълтяването- Бенгата се изказа най-компетентно- яко разреден перхидрол, продава се по аптеките.
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен rkounev

• Квантов генератор
  • Публикации: 542
  • Населено място: София
« Отговор #16 -: 19 Януари, 2015, 23:32:56 »
На това Шарп-че-дръжкофон на куб.метър-/така се изразявахме на времето/доколкото си спомням жълтеникавия цвят на скалата е оригиналния.Защо се опитваш да го избелиш?

Неактивен Bushman

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 81
  • Излекуван работохолик.
« Отговор #17 -: 20 Януари, 2015, 08:49:24 »
На това Шарп-че-дръжкофон на куб.метър-/така се изразявахме на времето/доколкото си спомням жълтеникавия цвят на скалата е оригиналния.Защо се опитваш да го избелиш?

Голямата врътка за тунера в горната си част закрива малък участък от скалата. Като я свалих (врътката), зад нея алуминиевата скала си беше бяла... Застова смятам, че е пожълтяла, явно щайгата е стояла на пряка слънчева светлина. И вероятно няма да може да се почисти, ако наистина е избеляла от слънцето...

WD-40 наистина не е агресивно, единствено спрямо някои видове гума може да има нежелан ефект - в смисъл, че гумата някак омеква и се раздува. Имам един друг силиконов спрей, с който си пръскам гумените уплътнения на вратите на колата. той също ми изглеждаше подходящ за целта. Разбира се, спреят за автомобилни табла (който препоръча Колегата) също е добър вариант и мисля да го приложа за предния панел и кутията на касетофона изобщо...
Ако нищо друго не помага – прочети Service Manual!

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |