Благодаря на
bojidar mladenov за предоставената схема
Благодаря на
lz2xl за предоставената EBF89 за замяна на EAF801.
За да няма объркване , Собственика на апрата ме заблуди, че лампата била извадена и почнах да я търся без да забележа че всъщност е налична на шасито,
на което имаше и един празен допълнителен новален цокъл за допълнителен модул Стерео ФМ приемане, който не е наличен...
И поради горното заблуждение забодох EBF89-ката на тоз цокъл. Нямаше някакви ефекти от въпросното ми действие на пръв поглед.
За съжаление 7-ми крак на EAF801 e закачен на маса а пък цокъла е монтиран на печатна платка, та няма да мога да извадя крака, сигурно ще трабва да режа писта ако таз лампа не работи коректно, за което леко се съмнявам понеже е била вадена бутна итн, не се знае състоянието и...
Използваната ЕЦЦ85, в приемника, въпреки здравото отопление отказзваше да светне, оакза се че цокъла нещо се ебава и са повдигнали лампата с Гумен О пръстен
. Махнах пръстена но лампата отказваше да светне въпреки, че на мултимера отоплението е цяло, та забодох друга ECC85 която имам налична от
Fisher, Тя светна нормално...
Оказа се че Приемника го няма никакъв на никой обхват, въпреки почистване на всички цокли с химия и пре запояването на високочестотните цокли за платката без ецц85, чиито цокъл не смея да пипам понеже покрай него е мноого нагъчкано...
Почвам да меря напреженията по схема. дадени за всяка лампа дали са налични
Имам осцилоскоп който може да гледа до 50волта с наличните му сонди и мога да генерирам сигнали до 20кхз от компа... Та се надявам с наличното да се оправя...
Лампите са : ECC85. ECH81, EAF801.