Боби не се чувствай обиден, схемата не е толкова лоша, просто е правена за други цели, затова не обичам да повтарям в момента фабрични схеми, но на мен електрониката ми е професия и си имам по-особено виждане. Ти като любител е напълно нормално да залагаш най-вече на готови решения, и като колекционер уважавайки тази техника обичаш да черпиш идеи от нея. В това няма лошо, но просто в случая е по-добре да изпълниш нещо много по-просто което ще свири по-добре.
По отношение на колоните и драйверите - вярно е че няма как широколентов драйвер да се справя еднакво добре с всички честоти от 20 херца до 20 килохерца. Но има широколентови високоговорители които с разумен компромис се справят доста добре. А ако някъде е добре да бъде широколентов високоговорителя то това е в ламповите усилватели. Те не обичат да „клатят“ многолентови озвучителни тела с филтри, но това е мое лично мнение и е възможно и да греша. Също за лампов трябва висока чувствителност, която моите колони нямат, така че в това отношение и те не са подходящи. Чувал съм дори че за лампов усилвател въобще конструкцията на Cyburgs Needle която е TQWT - нещо като хорна натоварена с бас рефлекс е неподходяща заради склонноста си да резонира на някои честоти а ламповите усилватели както знаем имат относително нисък damping factor и това води до „разбумтяване“ в областта на ниските честоти. Така че то си е доста сложно да се изгради хубав лампов и с хубави ОТ и да звучи добре.