Браво, за приемника , чудесен е !
Като го гледам ми се приисква и аз да си имам такъв.
Надявам се следващата ти разработка да е с DAB или Mpeg4 Радио приемник, за цифровите станции, тогава направо бих си поръчал една бройка. или кит за сглобаване
Захранването най-много ме впечатли, Хем с трафче, хем покриваш диапазона на работа на импулсните.
Относно НЧУ, Всичики, които искат интегрално НЧУ , явно не са чували на живо НЧУ-тата , дето Ориго конструира и настройва. МБА810 може само да си мечтае да свири така като дискретния усилител дето е вътре в таз кутийка. Звука, който постига Ориго в изделията си е забележителен.
Няма да кажа аудиофилски или Хай-ендски, защото тези понятия са изпразнени от смисъл, и ако има някаква градация в случая ги задминава като баварец каручка
Интегрално НЧУ, би имало смисъл ако се праща приемника, в Китай за масово производство, с интегралното ще се спести от материали, човеко-часове и други операции по време на производство. Та на CMD може и машина да ги реди... Което би станало и с дискретния тип констрикция, но с по-добро звучене.
Относно, проблема с надупчената пластмаса, той е ЛЕСНО решим по няколко начина:
-Къртиш парчета от същия материал, от кутията- разпонки,подсилки, крачета итн.
1: Залепваш от външната страна здраво или хващаш със стяги парче алуминиева ламаринка.
Вариант 1:
От вътре, с плоска човка за поялник, стопяваш от същия материал и запълваш всчики дупки, които не ти харесват. Действаш бързо, пълниш много и натискаш много. Почти не си личи.
Вариант 2:
Взимаш донорната пластмаса и я настъргваш с дремел или шмиргел до прахообразна форма. Купуваш Епоксидна смола и в твърдител или ако е за малки отвори, Аз визмам на Моемент 2 спринцовки от същото от практикер за 5лв.
Като смесваш смолата с втвърдителя добавяш сериозно количество то пласмасата на прах.
Залепваш от външната страна с няколко слоя здраво тиксо дупките и от вътрешната запълваш внимателно от ръбовете към средата без да натискаш , за да не разлепиш тиксото. Като стегне за 12 часа сваляш тиксото.
Става идеално гладко, цялата процедура отнема 15-тина минути за кутия като твоята на радиоточката.
Като срещнеш въпросните проблеми отново, дано решенията ми ти помогнат.
ПП.
Гледам окабеляването в кутията. И не мога да не отбележа огромного количество жиц,а което се върти по външната стена.
Следния китайски номер за пестене на проводник мисля не би бил излишен:
На наличните болтове за монтаж на платките завърташ:
- огледално платката на приемника, така че охладителя да е по близо го говорителя а не до стената на кутията.
-Огледално Платката на Трансформатора, така че жиците на вторичните да сочат в средата на кутията а не към външната стена.
Така :
Екранираните кабели за потенциометъра остават със същата дължина, не правиш нови отвори за монтаж.
Захранващия кабел не обикаля цялата кутия и не върви паралелно с кабела на говорителя...
Реално ще имаш захранващ кабел с дължина 2-3 см за вторичните на трафа и толкова дълъг кабел за говорител, само че в средата на кутията, при които дължини мисля може да се мине на плътен мостов проводник.
И така пестиш около половин метър хубава жица
Чайна стайл едишън
ПП една Феритна Вътрешна антена толкова лоша ли би била? Хем няма да дупчиш за телескоп, хем стои скрито...
Относно дизайна: Вместо Черната врътка за станциите ако намериш същата бяла от такава кутия и а сложиш отпред до другата би било супер.