Здравейте, миналата година се запалих по един проект гледайки един видеоклип в youtube.
Става въпрос за термопанел на принципа направи си сам от бирени кенчета. И понеже не харесвам бирата в пластмасовите галони, а открай време си пия в кенчета, реших че лятото ще ми стигне да събера нужното количество.
За целта трябва да се направят дупки в долната част на кена, както и да се уголеми горната дупка. Ползвам ножица, с която пробивам и завъртам за получаване на някаква що годе кръгла дупка и така 3-4 пъти.
След това с клеща разнищвам и горния край.
Кеновете ги лепя с високотемпературен силикон.
За сандъка купих 11см широки рендосани дъски и като по чудо реших да ги направя на П и там да затискам кеновете с парче стиропор, което ми се намираше из сайванта.
И така докато втвърди силикона. В моя случай 9 кутии в комин, дъските са ми дълги 180см та ще стане нещо като квадрат. Лека по лека започнаха да се редят.
Останаха още малко и започвам да правя страниците от дъските. За дъно ще ползвам стари пластмасови панели, които не ползвам за нищо. Върху тях ще сложа 2см фибран и най-подир алуминиево фолио.
Ето клипа, който ме запали.
/>