Снимки правих съвсем малко и са лични.Има достатъчно снимки от Одрин тук по сайтовете.
По отношение на паркирането-не съм търсил платени паркинги .
По отношение на музеите-не съм посещавал.На границата ми изядоха времето за посещение на голямата
джамия Селимие.Като застанете с гръб към кюфтенцата на Хюсеин уста ,ще видите една по-малка джамия
Бурмали джамия.Абстрахирате се от всичко и ще се възхитите на човешките дух да твори.Особено ако е залята от силна слънчева светлина.Сякаш е нещо извънземно.Постигнат е ефекта.
Сега нашата шуменска Томбул джамия ми се вижда прекалено семпла.
За посещение на православен храм-нямах достатъчно информация къде са двете църкви.
Следващия път ще е с едно преспиване на хотел в самия Одрин-кеф цена няма.Беше ужасна жега.
Затова се отказах от шкембе чорбата.
Търсих борсата за перилни препарати но не я намерих веднага и се отказах.От там посетихме едно суперче от типа на Пени-KILER.Не си купувайте от гигантските смокини ,не стават.И последна спирка
беше KIPA.От там взехме баклавичките и другите сладки неща.Направи ми впечетление щанда за месо
Сравнително свит е и то по обясними причини-липсва свинското.Освен другите брашна имаше и брашно
"чавдар" .Това е ръжено брашно.Иначе МОЛ-а си е на ниво и пълен с българи.
По отношение на забрадките ,по-вечето са забрадени.Това си е тяхна работа .На мен не ми пречи.
На пазара гледах една забрадена кака с дънки ,явно някаква патронка как набива канчетата на двама
работника, съвсем не беше по каноните.
В мола си признахме ,че сме скапани от жегата и впечатленията и решихме да се прибираме.
На границата им се видяхме доста съмнителни,на пазар ходили а колата им не е наблъскана със стоки.
Надигаха и тенекийте на комбито и се успокоиха.Другия феномен ,че в началото на Шуменско ни спря
митническа полиция ,и тя ни провери и останаха много разочаровани"А бе минали сте безмитния мага-
зин,що поне цигари не сте си купили!"Ама не си купихме,напук на тях ,за да няма после"ама кво ше прайм сега"
Другия път -шкембе чорба и тава джигер задължително.!
За един ден не става ,не стига.
Няма битак като нашите.