Винаги съм бил против екшън екскурзиите-цяла нощ пътуваш и на другия ден разглеждаш.Кво разглеждаш?Тя главата ти е като казан.Затова плана беше ,предния ден пътуване до Елхово и преспиване в един апартамент на наши близки.Така и направихме,плана проработи с изключение на деформираната джанта от хитро поставените дупки в асфалта някъде около Сунгурларе.Следва ремонт в Ямбол.Препоръчвам ви гумаджийницата до Горското в Ямбол.Човека прецени ,че щом предната гума е минала през дупката има вероятност и задната да има последствия.Свали задната за чиста съвест за своя сметка и я провери.Плана вървеше плавно докато стигнем границата на другия ден.Нямаше кой да ми каже да отида преди 7.00 часа ,защото започва смяната на митничарите и че митниците са като БДЖ направени са в услуга на техните служители.И се започна едно сдаване и едно приемане -около час и половина.След това ни поеха техните турски колеги.При тях точките са повече но се минават по-бързо.И това мина .Останах много приятно изненадан -хем не си купуваш винетка ,хем пътуваш по пътя мечта .Една подробност ,трябва да имаш зелена карта ,моята я правих в Шумен за 17 лева.А на връщане плащаш 5 лева "златен гьол".Забравих да напиша ,че напуснах през Лесово.
Ще направя едно почти лирично отклонение.Задната ми мисъл с това пътуване ,не бе да си напазарувам евтини перилни препарати и тоалетна хартия а идеята беше да отида да видя, защото от дете в мен се беше загнездила идеята ,да видя какво има зад Факийските баири.Там едно че бяха врагове ама какви бяха ,по земята ли ходят?Баща ми е родом от с.Долно Ябълково Бургаско.Като тръгнехме да пътуваме за там ,след Грудово/Средец / имаше граничен контролен пост.Това бяха едни граничари със сериозни лица,съмняващи се и подозрителни.А имаха и автомати.Беше ми много странно -нерде граница -нерде проверка на 20 и повече километра отдалечено.Затова това пресичане на границата си беше мечта.
Хайде сега отивам на работа -утре пак ще продължа.Лека вечер.