| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Един ден в Одрин  (Прочетена 8328 пъти)

0 Потреб. и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор
  • Публикации: 630
Един ден в Одрин
« -: 08 Септември, 2014, 16:40:26 »
Винаги съм бил против екшън екскурзиите-цяла нощ пътуваш и на другия ден разглеждаш.Кво разглеждаш?Тя главата ти е като казан.Затова плана беше ,предния ден пътуване до Елхово и преспиване в един апартамент на наши близки.Така и направихме,плана проработи с изключение  на деформираната джанта  от хитро поставените дупки в асфалта някъде около Сунгурларе.Следва ремонт в Ямбол.Препоръчвам ви гумаджийницата  до Горското в Ямбол.Човека прецени ,че щом предната гума е минала през дупката има вероятност и задната да има последствия.Свали задната за чиста съвест за своя сметка и я провери.Плана вървеше плавно докато стигнем границата на другия ден.Нямаше кой да ми каже  да отида преди 7.00 часа ,защото започва смяната на митничарите и че митниците са като БДЖ направени са в услуга на техните служители.И се започна едно сдаване и едно приемане -около час и половина.След това ни поеха техните турски колеги.При тях точките са повече но се минават по-бързо.И това мина .Останах много приятно изненадан -хем не си купуваш  винетка ,хем пътуваш по пътя мечта .Една подробност ,трябва да имаш зелена карта ,моята я правих в Шумен за 17 лева.А на връщане  плащаш 5 лева "златен гьол".Забравих да напиша ,че напуснах през Лесово.
Ще направя едно почти лирично отклонение.Задната ми мисъл с това пътуване ,не бе да си напазарувам евтини перилни препарати и тоалетна хартия а идеята беше да отида да видя, защото от дете в мен се беше загнездила идеята ,да видя какво има зад Факийските баири.Там едно че бяха врагове ама какви бяха ,по земята ли ходят?Баща ми е родом от с.Долно Ябълково Бургаско.Като тръгнехме да пътуваме за там ,след Грудово/Средец / имаше граничен контролен пост.Това бяха едни граничари със сериозни  лица,съмняващи се и подозрителни.А имаха и автомати.Беше ми много странно -нерде граница -нерде проверка на 20 и повече километра отдалечено.Затова това пресичане на границата си беше мечта.
Хайде сега отивам на работа -утре пак ще продължа.Лека вечер.

Неактивен Gabo

• Собственикът на Sandacite.com
  • Администратор
  • Квантов генератор
  • Публикации: 651
  • Населено място: Пазарджик
    • https://www.nesiprav.com
Re: Един ден в Одрин
« Отговор #1 -: 08 Септември, 2014, 19:39:38 »
То хубаво си писал, но знаеш ли, че на клавиатурата има един клавиш 18177-0.
Представяш ли си, като го натиснеш и започваш да пишеш от НОВ ред, много е удобно, повярвай ми.
Друга идея която ще споделя с теб е, да слагаш интервал (да, този дългият клавиш) след препинателните знаци, а не преди тях. (препинателен знак е: ./точка/, /запетая/, ! /удивителна/, ?/въпросителна/ и т.н.т.)
Някак по-добре ще се четат написаните от теб неща, ако решиш да спазваш тези простички правила, тествал съм го и не боли.

Неактивен regreed

• Квантов електрон
  • Публикации: 453
  • Населено място: Анкх-морпорк.
  • Пустиняк и дърт темерутин
« Отговор #2 -: 09 Септември, 2014, 07:13:34 »
Извинявам се предварително, че се намесвам, но...
Принципно е добре и е прегледно, но не винаги се получава от мобилни устройства.
Не всички мобилни устройства на 'Андроид", или други операционни системи успяват да се оправят подреждането на текст.
Омраз!

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
  • Публикации: 142
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #3 -: 09 Септември, 2014, 11:32:21 »
Оставям настрана граматическите проблеми, но се питам, какво общо имат пътеписите, рекламата на гумаджийници и автобиграфичните елементи с тематиката на форума ? Нали е ясно, че всеки от нас може да разкзва надълго и на широко, къде е пътувал, и със сигурност ще има разкази за много по-интересни дестинации от Одрин, но тук ли е мястото за това ?!
« Последна редакция: 09 Септември, 2014, 11:40:17 от gmateev »
Факта, че медузата е оцеляла 700 милиона години без мозък, дава надежда на много хора....

Неактивен simo_

• Квантов електрон
  • Публикации: 491
« Отговор #4 -: 09 Септември, 2014, 14:08:30 »
Разделът е общи приказки и не виждам нищо лошо в тази тема.

Неактивен Любо Божков

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1659
  • Населено място: с. Ресен общ. В.Търново
« Отговор #5 -: 09 Септември, 2014, 16:40:20 »
То май колегата стана "пишман", че се е хванал да пише... :)

Неактивен Gabo

• Собственикът на Sandacite.com
  • Администратор
  • Квантов генератор
  • Публикации: 651
    • https://www.nesiprav.com
« Отговор #6 -: 09 Септември, 2014, 17:46:58 »
Извинявам се предварително, че се намесвам, но...
Принципно е добре и е прегледно, но не винаги се получава от мобилни устройства.
Не всички мобилни устройства на 'Андроид", или други операционни системи успяват да се оправят подреждането на текст.
И какво толкова беше на зор колегата, та да пише от МОБИЛНО устройство ? Или да споделя една от любимите си поговорки "Оправданието е като гъза - всеки си го има", само ми е чудно, ти от къде знаеш как и от какво е писал, та му и адвокатстваш ?

И ... Така и така някой хора са решили, че тук е форум по всичкология, щото нали пише - Общи приказки, таа - Някой да има да сподели рецепта за лютеница? Или мехлем против бръчки?

Неактивен rkounev

• Квантов генератор
  • Публикации: 542
  • Населено място: София
« Отговор #7 -: 09 Септември, 2014, 20:47:27 »
Хобито не е само лампи и жици.Къде остават преживяванията и емоциите?
А класна рецепта за наложена хамсия +:drinks:?

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор
« Отговор #8 -: 10 Септември, 2014, 16:56:28 »

Защо започнах да го пиша това?
1.Иначе нямаше да получа такива ценни указания от Gabo и ще гледам в бъдещата ми работа стриктно да
се придържам към тях.С моето ниво на чукча -писател няма да ми е лесно.
2.Не се става и ляга само с проводници и полупроводници.
3.Това е най-близката чужбина и отиването до там е евтино ,което не  е маловажно за много от нас.
Там никои не си е правил социални експерименти /бръснаря и пъдаря не са ставали партийни секретари/.
Развивали са се бавно ,без сътресения и затова ги няма недомислиците и деформациите като в нашето
общество.

Предварителната подготовка беше да изчета всичко от БГ мама и да разуча картата.Одрин има стара част
където е главната улица-западна част на града и нова източна .В източната е МОЛ "КИПА".
Моето ходене имаше и една много лична мисия-чревоугодническа мисия.Над горния край на главната
улица има едни малки дюкянчета със всякакви вкусотий.Трябва да се опитат гевреците, кюфтенцата  на
Хюсеин уста ,другите тестени закуски и най-важното -БЮРЕКА ама забравих на кой уста беше.Този бюрек е или със сирене или с говежда кайма.Вземете си с кайма и като ви попита дали да го реже-задължително!Стават едни вкусни хапки!!Сладките работи не бързайте да ги купувате от там.
Като отидете на Кипа.
Оттам се спускате по главната,правите си задължително снимки пред шадраваните.Понеже вече не сте
гладни ,пропускате "Джигер тава" което е малко в ляво на главната и слизате до края ,а там е големия пазар.Там попитах едно момче,явно изселник от България дали освен текстила и другите домашни  по-
треби има битак за техника .Каза ми ,че няма.Разочаровах се и продължих като щатен носач на покупките на  жената.Не ви препоръчвам да пиете еспресо ,въпреки бучките захар излиза солено.
За пазара какво да кажа -над 100 м широк и над 200м дълго пространство идеално асфалтирано и със
сенник по цялата дължина.Сергиите- няма една напред една назад-подредени -като в Айтоските казарми.Много било ефтино-така каза жената.Да ви пиша и за тоалетните.Ако беше тука щяха да сложат една химическа тоалетна  за парлама.Там тоалетната е в идеално естетическо и хигиенно отношение.За всеки пол има по десет клетки и не се плаща.
На входа на пазара пазар за плодове и зеленчуци.Купете си от надупченото сирене и маслинки от дребните.Имам чувството ,че маслините за нас първо преминават през някаква обработка,взема им се
това -онова и тогава ни ги предлагат за продажба.
Засега толкова .Утре като прочета оплювките от ваша страна ще продължа.
Да ме извинят тия които са ходили по широкия свят са видели  къде ,къде по големи чудеса,моля ги да направят по една иронична усмивка и да подминат тоя боклук.

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
« Отговор #9 -: 10 Септември, 2014, 17:38:38 »

Защо започнах да го пиша това?.....................

А, де, и ние това се чудим !
Факта, че медузата е оцеляла 700 милиона години без мозък, дава надежда на много хора....

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор
« Отговор #10 -: 12 Септември, 2014, 12:40:25 »
Да ти е жив и здрав внука,Матеев ,да те задмине по успехи в живота и да остане в България!
А ти гледай по-позитивно на живота.

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
« Отговор #11 -: 12 Септември, 2014, 20:11:23 »
Благодаря ти, приятелю !

Неактивен bxd

• Квантов електрон
  • Публикации: 275
  • Населено място: София
« Отговор #12 -: 13 Септември, 2014, 14:39:43 »
На мен пък много ми хареса разказа, браво колега! Винаги ме е привличал този край -Странджа планина (и околностите) и скоро мисля и аз да си направя подобна екскурзия.
*** Търся: Telefunken 664WK *** Реставрирани: Хармония 20; Концерт; Симфония; Tesla 606 A; VEF Radio; Ригонда Моно-> Стерео; Мелодия 11; Романс; Мелодия 14 стерео *** Чакащи за реставрация: Loewe Opta 2367W *** Чакащи реставрация: <<няма>> :( ***

Неактивен mano

• Администратор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 1304
  • LZ5TA
    • manofoto
« Отговор #13 -: 14 Септември, 2014, 07:47:31 »
Така и така си почнал да пишеш, сложи поне и някоя снимка да видим за какво става дума.

Активен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3930
« Отговор #14 -: 14 Септември, 2014, 08:28:14 »
Да, аз също си мислех, че темата ще включва повече снимки.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |