благодаря за съветите - ще помисля кой вариант да избера - дали да правя променител и да ползвам половин двоен триод или да сложа руския аналог, както вече споменах имам няколко ЕС92,мерих ги - отопление имат ама умрели, само една на лампомера ми дава 2ма аноден ток,при норма 10,сложих я радиото свири ама не е както ми се иска... та съм разколебан дали да взимам втора употреба ЕС92, по скоро ще потърся руския аналог, той пък е с по-малка стръмност ,но лампата както е видно от схемата по долу е в някакъв буферен режим,компенсира затихването от тон регулатора/според мен/ и може да свърши работа, не се изисква според мен голямо усилване.... и тъй като имам няколко Олимпии се чудя, дали не мога да шунтирам лампата ЕС92 в схемата ,примерно ако сигнала , който според мен идва в точка А и се подава на решетката на ЕС92 в точка Б, дали може ли даго взема оттам и да го подам игнорирайки тонкоректора и триода директно на решетката на ЕАБЦ в точка С .... това естествено като временен вариант , жертвайки тонкорекциите:writer: