| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: ЕC92 замяна  (Прочетена 3711 пъти)

0 Потреб. и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
  • Публикации: 577
  • Населено място: Благоевград
ЕC92 замяна
« -: 29 Август, 2014, 21:30:57 »
Здравейте, имам няколко Олимпии с лампа ЕC92 в блока на крайното стъпало, дай те идея за  замяна ,щото лампите или са умрели или ги няма ... ако някой има за продажба , на нормални цени - да се обади :hi:

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
  • Населено място: София
Re: ЕC92 замяна
« Отговор #1 -: 29 Август, 2014, 21:57:43 »
ECC85, е 2 независими триода ЕC92  в една лампа  ;)

EC92 e 7 пинов цокъл А ЕЦЦ85  е 9 пинов!!!.

Сменяш цокъла и редиш елемнтите само за единия триод, другия не го ползваш.
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен Runtav69

• Квантов електрон
  • Публикации: 133
  • Населено място: Sofiq
« Отговор #2 -: 29 Август, 2014, 21:59:10 »
 :rofl: Пич ай по сериозно с базиците това е единичен триод свири не лошо как така питаш коя да сложиш лепи първата дет има триодна системА и отопление и това не е рядка лампа поне аз ги намирам и най малкото въргалят се в секи кашон на техник. :drinks:  Аз я заменяйх с каквото ми падне ецц83 и другите еццта 6и1п става абе всичко то там схемата не е капризна само в режим я вкарай .
Бат Сашо :)

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #3 -: 29 Август, 2014, 22:05:45 »
@ Runtav69, аз не казвам че е трудно ,

Понеже е на 7 пинов цокъл, бях ползвал за заместител 6ж5п, която даже не е триод...

Айде като си толкова отворен, дай пълен Руски аналог на 7 пина, без да има нужда да се променя режима...

Лампата не е толкова масова колкото ECH81 например...  Но се намират и нови, ама трудно.
« Последна редакция: 31 Август, 2014, 03:05:30 от Pichaga933 »

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
« Отговор #4 -: 29 Август, 2014, 22:11:42 »
Получаваш EC92,лампата е нова.Получаваш я по Еконт ако искаш.Взимаш и пробваш,ако искаш може да почерпиш.
Pichaga933
6АВ4 е пълен съветски аналог,обаче тая лампа съм я виждал само по справочниците :)

Неактивен Runtav69

• Квантов електрон
« Отговор #5 -: 29 Август, 2014, 22:25:15 »
 :crazy: Не се заяждам бе Пич просто задавате максимално глупави въпроси един вит все едно си чешете езиците е колегата ти я каза всички лампи се намират .Ай наздраве и много поздрави . :drinks:

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #6 -: 29 Август, 2014, 22:37:54 »
@ Runtav69

Колегата я е казал и аз съм я видял в радиомузея същия аналог, ама ти не се изказа нещо за руски анлог, аз си чакам, хайде, режима може да се донастройва ама другите  условия пак да са изпълнени:  Еденичен триод  на 7 пина, чакам ?

Измисли някой, помогни на човека с минимални усилия да си реши проблема.

Въпросите изглеждат глупави зависимост от коя камбанария се гледат. Аз примерно нищо не разбирам от транзистори, и сега какво, като питам някой път всички трябва да ме хранят, че съм тъп ли? Ами не са ми били интересни, не съм чел за тях.

Фишера е любител и мисля инженер ама в друго направление, където  всички останали потребители тука ще се оплетем като патета  в калчища ако ни се наложи нещо да правим...

Щом пита и му е нужно инфо, ще му се отговори естествено.

Комплексите кой е по-по-най в някой детски форум им е мястото не в този.

:drinks:

@lz2xl

6АВ4 в радиомузея я дават японска на Мазда, та е доста вероятно руснаците само на хартия да я пишат...
« Последна редакция: 29 Август, 2014, 22:45:11 от Pichaga933 »

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #7 -: 29 Август, 2014, 22:48:32 »
Да ми пише,ще му дам една.Може и други да се намерят но не мога да обещая.Не знам какво е останало.Много неща пратих в кофата.

Неактивен Runtav69

• Квантов електрон
« Отговор #8 -: 29 Август, 2014, 22:54:14 »
Направо падам от това че се занимаваш с лампи .БАЗИК А ся сериозно казвам ти за къв К*Р ти е със 7  крака то са 4 кабелчета на кръст . Айде 5 да са зависи как я свържеш аналози колко щеш има и със седем и с девет сега немога да се сета но има и руснаците са я правели тази лампа поне аз съм виждал такава с руски надписи ся вътре кой я е сглобявал не знам . Утре специално ще видя далипазя справочника за лампи и ще ти напиша ханалозите бате.. :drinks: :flag_of_truce:

Неактивен Любо Божков

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 1659
  • Населено място: с. Ресен общ. В.Търново
« Отговор #9 -: 29 Август, 2014, 22:58:44 »
6С1П - макар и ВЧ.
"Триод 6С1П предназначен для усиления, детектирования и генерирования частот в диапазоне КВ и УКВ. Может быть использован для усиления напряжения низкой частоты. Зарубежный аналог 9002. "
http://www.comaat.com/bg/product/46/6s1p.html
http://www.comaat.com/bg/product/48/6s2p.html
« Последна редакция: 29 Август, 2014, 23:13:23 от Любо Божков »

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #10 -: 29 Август, 2014, 23:07:29 »
@ Runtav69

Като не се сменя цокъла е доста по-лесно после да се върне в Оригинален вид Приемника. А с нагъчкания монтаж в олимпията, смяната на цокъл е напълно излишно упражнение, било то и с цел ремонт, което съм правил и не  е  хич за препоръчване.

Няма нужда да ровиш по справочници, колегата отгоре свърши работата.

Неактивен Runtav69

• Квантов електрон
« Отговор #11 -: 29 Август, 2014, 23:11:18 »
 :D Ооооооо ти не си ме разбрал явно грубо се изразявам имам предвид цокала е женски нали лампата е с крака демек с мъжки чупи се стъклото на тия крачка демек става мъшки цокъл пои  се например ецц83 и готово е личи си

ама то е вътре като намериш оригинал скубеш и слагаш оригинала .

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #12 -: 29 Август, 2014, 23:17:36 »
Е такъв преходник не съм виждал, но явно е възможно.  :bravo:

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #13 -: 29 Август, 2014, 23:18:26 »
6С1П става за директна замяна,разликата е че руската има наполовина коефициент на усилване 2,35 ± 0,55 мА/В срещу 5.5 мА/В и почти наполовина аноден ток.6,1 ± 2,5 мА срещу 10мА за европейската.Тук не става дума да се сложи въобще някаква лампа.Това е форум на колекционери и по принцип хората тук се стремят да възстановят апаратите си в реален вид.

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
  • Публикации: 577
  • Населено място: Благоевград
« Отговор #14 -: 30 Август, 2014, 11:13:15 »
благодаря за съветите - ще помисля кой вариант да избера - дали да правя променител и да ползвам половин двоен триод или да сложа руския аналог, както вече споменах имам няколко ЕС92,мерих ги - отопление имат ама умрели, само една на лампомера ми дава 2ма аноден ток,при норма 10,сложих я радиото свири ама не е както ми се иска... та съм разколебан дали да взимам втора употреба ЕС92, по скоро ще потърся руския аналог, той пък е с  по-малка стръмност ,но лампата както е видно от схемата по долу е в някакъв буферен режим,компенсира затихването от тон регулатора/според мен/ и може да свърши работа, не се изисква според мен голямо усилване.... и тъй като имам няколко Олимпии се чудя, дали не мога да шунтирам лампата ЕС92 в схемата ,примерно ако сигнала , който според мен идва в точка А и се подава на решетката на ЕС92 в точка Б, дали може ли даго взема оттам и да го подам игнорирайки тонкоректора и триода директно на решетката на ЕАБЦ в точка С .... това естествено като временен вариант , жертвайки тонкорекциите:writer:

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |