Айде Валери , още ли не си го подкарал
Виж моето Пиринче в аватара ми
, Снимката е релана , аз съм я правил Това БМВ беше от една реклама по Канал1 преди 5 години
Не дей задаваш тъпи и елементарни въпросчета , на които и сам знаеш отговора
За 2 часа работа е да въстановиш захранването на този твой дядо .
Нали може да работеш по схема - задължително ако се занимаваш сериозно с реставрирането - а ти си сериозен трябва да ползваш схема. За захранването - схема с напреженията.
http://tvpovreditablca.hit.bg/Понеже волтажа е голям , съпротивлението поне 10W , за да не ти все пак грее и по-малко може ватове - паралелно на селена на двата му извода - съпротивление с мощен диод последователно , съпротивлението преди дали или след диода според мен малко глупав въпрос защото няма огромно значение , даже може би по-добре да е преди диода , че да намаля напрежението - ако има въобще значение дали на анода на диода са 300V или 350V , но дадох ти мой линк който съм си играл да разработвам сайт за тези телевизори навремето - виж напреженията - нагоди ги - естествено това са стойности под товар , малко по-високи да са без да са натоварени отделните възли. Така че със съпротивлението експериментираш - крайната цел (още колко пъти съм ги сменял съпротивленията в захранването ти е бедна фантазията - окончателно трябва да са издокарани що-годе заводдските стойности.
Следваща стъпка - кондензаторите - внимавай , че гърмят , ако си шунтирал захранващите бушончета с жичка
, да не направиш тази глупост ,ей ! За това се казват предпазители , да горят именно те , да предпазват другите елементи.
Много е вероятно да не са ти всички електролити изправни . В един елемент са 2 електролита в един корпус . Много лесно се сменят , държат се с гайки , по-скоро не ми е ясно от къде ще намериш същия модел - аз от други пирински шасита вземах
, май , че 2 ми създаваха проблем. като не са изрядни , при утечка много товарят и държт ниско напрежението. По скоро при изсъхнал електролит е скрит визуално ефекта - нисък филтраж и за това ти трябва осцилоскоп .
Напреженията докарваш - А , Б , В ,Г .... - всичките, сменях аз съпротивленията което не е много правилно , защото по-ниските напрежения се дължат на по-голяма консумация от предвидената
Следваща стъпка - поставяш лампите , отопленията на всичките са последователно , общо 220V И на кинескопа минава през веригата , и 2 лампи от каналния превключвател ,доста време се занимавах докато ми светнаха опустели се и крушки
Следваща стъпка - подкарваш НЧУ с PCL86 - трябва да докараш всичките напрежения на изводите на цокъла и като доближиш отверката на входа трябва да има ясен и читав брум
С това ще се справиш без проблем
Следваша стъпка - генератора за хоризонтално отклонение - там заеби за автентичноста или си дръш телевизора за украса , сменят се задължително всичките кондери . Честотата - 15 625 Hz е много прецизна , ако ти избяга с малко забрави да ти се корегира от веригата за синхроннизация , няма просто да има захват. Естествено всичките тези проби нма генератора се правят при разкачен товар. Може да му свържеш високочестотно говорителче ( пищялка , тази честота се чува като пишене, пробвал съм аз лично на широколентов , по-точно бяг взел говоритела от един мой Електон 380Д, на който му развакумирал бях без да искам кинескопа
Следваща стъпка
- Крайното за ХО , ..... айде стигни първо до тука , това е най-малкото половината ремонт и пак ще ти пиша