Работата с азимута се развива без развитие. Аз си знаех че проблема е в изработката на самата механика ама тука ми бяха дадени някои съвети да бича в посока в която няма никакво решение. Така или иначе и всичко по малко и нищо от споменатото. 1.притискащата ролка сони която съм сложил е леко бъчвовидна, при поставяне на оригиналната от механиката която ми изпрати ONZI положението е малко и относително по-добре. Като цяло отново опира до нагласяне на успоредност на осите и така нататък като ефекта е такъв, нагласяш и е добре в началото на касетата, обаче е зле в края, или ако на една касета е поносимо и си мислиш че си го оправил, на другата касета е трагедия. Тествах го с всякакви касети и всякакви настройки като в зависимост от настройките се представя по различен начин на различните касети, понякога се постига вариант при който са по-малко драстични разликите от касета до касета. Но проблемите са твърде много както накрая заключи bojitchko. Има разлика в работата от пъхане на касетата до пъхане на касетата, и от пауза до пауза. има луфтове и хлабини в монтажа на самата притискаща ролка, неизвестно защо оставени умишлено (квадратни отвори се нанизват на кръгла ос). Пробвах и с промяна на опъна от приемащата и отаващата ролка, все едно и също. За мен не става въпрос за повреда а за особеност в работата на механизма иначе казано - толкова си може. По едно време и аз си бях изградил твърде високо мнение за него защото се представяше добре на пръв поглед, но сега съм на мнението на което бях и преди да се захвана с него - че не е нищо по-добро от механизма на нашата Октава например. Е, от към стабилност на скоростта е много по-добре докато там това е основния проблем, но така или иначе няма оправия е това е! Освен да е центровка на главата, ама ако беше проблема в главата трябваше азимута да е един и същи а не да се мени.... не знам. Не е много драстично, но е твърдо неприемливо за моите критерии. Много ще ми е терсене ако така си остане, ама яко на там вървят нещата.