Много рядко май могат и катодите на лампите с тлеещ разряд да се окислят или свържат с някакъв химичен елемент присъстващ в балона който да доведе до несветещи части от катода. Но не мисля че редуването на цифрите по някакъв начин ще предотрвати това явление. Погледнато така какво става ако една такава лампа е стояла на съхранение 30+ години? Аз знам че след дълъг престой нищо им няма, следователно и при много бавно редуване на цифрите не мисля че ще има някакъв проблем. Основното нещо което довежда до край на живота на тези индикатори е разпрашаването на катодите при работа и постепенната метализация на стъкления балон отвътре което все повече влошава видимостта и яркостта. Т.е. става така че лампата свети но не се вижда (или се вижда трудно) но всичко това са ефекти след няколко десетки хиляди часа, при някои лампи над 100 000.
Трябва и аз да пусна една тема за моя часовник с такива лампи който пуснах това лято, скоро се сдоби с кутия, която не му подхожда хич на стила, но все е нещо, а като измисля по-добра може да го преместя.