| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Новото ми попълнение днес:едно Пионерче  (Прочетена 5133 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ангел Симеонов

• Квантов генератор
  • Публикации: 819
  • Населено място: Русе
Новото ми попълнение днес:едно Пионерче или по-точно това което е останало от него.За съжаление много грозно е оскубан бобинния блок,добавъчното съпротивление е опечено,скалата е доста опадала,няма си капак но започнах от единия край:подбрах от съществуващите лампи и от моите един доста добър комплект.Това не ме затруднява защото си имам лампомер. :rofl: .Започнах да стържа от ръждата-не е чак толкова дълбока.Утре мисля между служебната работа да измия и кутията и да преценя състоянието на говорителя.Някъде из форума имаше графичен оригинал на скалата но не попадам на него.Сега малко снимки с паяжините...

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1567
  • Населено място: Варна
Re: Новото ми попълнение днес:едно Пионерче
« Отговор #1 -: 15 Юли, 2014, 21:56:20 »
Честито! :good:
Здрав ли е променливият кондензатор, че аз все попадам на повредени, от човешка намеса разбира се! :D

Неактивен rkounev

• Квантов генератор
  • Публикации: 542
  • Населено място: София
« Отговор #2 -: 15 Юли, 2014, 22:01:32 »
Ще стане,с малко повече инат!А иначе-честито :drinks:

Неактивен radio-hobi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1057
« Отговор #3 -: 15 Юли, 2014, 22:20:36 »
Честито за новата занимавка .  :drinks:

Неактивен Gabo

• Собственикът на Sandacite.com
  • Администратор
  • Квантов генератор
  • Публикации: 649
  • Населено място: Пазарджик
    • https://www.nesiprav.com
« Отговор #4 -: 15 Юли, 2014, 23:13:04 »
Някъде из форума имаше графичен оригинал на скалата но не попадам на него
Скалите са ти там, където винаги са били - на главната страница на сайта : http://www.sandacite.com/ подраздел Радио скали
Честито за придобивката  :drinks:

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
« Отговор #5 -: 16 Юли, 2014, 00:06:23 »
Имам 2 пионерски скали разпечатани  на прозрачно фолио готови на залепване, ако ги искаш и си платиш транспорта по еконт са твои.
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен Ангел Симеонов

• Квантов генератор
« Отговор #6 -: 29 Септември, 2014, 14:38:15 »
Реставраврацията на Пионерчето продължава но поради проблем временно замря.Какво направих:възстанових целия тракт на нч като ползвах съществуващата схема,монтирах платка вч от автомобилен приемник изпълнена на интегрални схеми,привода е измислен свързах изхода нч на платката през разделителен кондензатор към потенциометъра-радиото тръгна НО не звучи добре.Все едно,че някой го е стиснал за гушата.Няма го сладкия тон на лампата.Предполагам несъгласуване на входно изходното съпротивление.Имам идея да направя още едно предусилвателно стъпало с другия триод по същата схема или вашта идея? ???

Неактивен Ангел Симеонов

• Квантов генератор
« Отговор #7 -: 04 Февруари, 2015, 15:19:36 »
Днес ме хвана музата да продължа:добавих още едно предусилвателно стъпало с другия триод на UCH 21 по същата схема.Получи се много добре.Плана е утре ако не мине котка път да опъвам кордите.Допълнителното колеленце е монтирано на променливия щатен променлив кондензатор с диаметър равен на новия кондензатор на вч блока.Идеята е настройката на станциите да става посредством щатната врътка и скалата да функционира.Ще има СВ и УКВ и ще се превключва от щатния превключвател.Качеството на настройката на УКВ ще се индицира от светодиода за стерео.Предстои ми обаче  да направя графичен оригинал на скала наподобяваща скалата на Пионерчето с тази разлика,че трябва да има за СВ едно към едно с оригиналната но половината която е за ДВ да бъде с надписи за УКВ.Това обаче не мога да направя.Някой може ли да помогне?Няма си още картонения капак и врътки но ще излезе от някъде.Ще направя снимки но нека да опъна кордите.

Неактивен dido

• Квантов електрон
  • Публикации: 108
« Отговор #8 -: 07 Февруари, 2015, 20:15:58 »
Поздравления и от мене!!!!!!
Радвам се да видя подобна тема че някой реставрира, а не само да се трупат стари техники.
Ако мога да помогна и аз с нещо съм насреща, само моля да ми пишете при нужда на имейла dzarev@yahoo.com че с телефоните и със свободното време малко съм скаран.

Неактивен Ангел Симеонов

• Квантов генератор
« Отговор #9 -: 09 Април, 2015, 11:35:13 »
Моля за малко съдействие.Модула за ам и фм от радио за кола е монтиран в радиото но когато връзвах превключвателя за вълните се откъсна едно кабелче за св и не личи къде е било на платката.С огледалце за да не разглобявам видях,че пише 20111.Чичо гугал каза СХ20111 или СХА20111 но дотам.Не можах да намеря схема на връзване на интегралната схема за да се ориентирам за кабелчето.То е за св но искам да има и тази екстра независимо,че няма да хваща нищо.Между другото си направих заден капак и долен от тънак фазер но ще кача снимки довечера защото сега съм на работа.

Неактивен Ангел Симеонов

• Квантов генератор
« Отговор #10 -: 10 Април, 2015, 20:54:49 »
Като си няма капак-направих му.Е не е оригинален но смятам,че е поне приличен.От един тънак фазер от матрак,свредло за дърво,винтоверт за вместо дрелка,зеге,молив,шкурка  и съм готов.Добавям снимки и на монтирания модул за укв зацепен с корда на основния променлив кондензатор.Говорителя обаче заради модула не се събира но ще му бъде присаден елепсовиден ще реша какъв.Вярно е,чу има много неща не оригинални но като имам предвид от къде тръгнах...и другото което искам да имам функциониращо радио за да слушам на него.

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3930
« Отговор #11 -: 10 Април, 2015, 21:05:06 »
Браво, ето и аз съм си правил няколко капака:
http://valerizd.snimka.bg/radio-amateur/radioaparati-restavracii.632023.27685701

Неактивен Ангел Симеонов

• Квантов генератор
« Отговор #12 -: 17 Април, 2015, 11:15:59 »
Пионерчето вече свири в кутията още няма скала.Графичния оригинал с укв е готов но няма време да го разпечата.Но има проблем с уквто слабите станции ги меси с някаква по тихочуваща станция.От какво може да е?Уквто е с ис СХ20111.

Неактивен Radio208

• Квантов генератор
  • Публикации: 510
  • Населено място: Пазарджик
« Отговор #13 -: 20 Април, 2015, 12:37:17 »
Смесването на станции на УКВ може да се получи, когато през входа и УВЧ прониква сигнал от силна местна радиостанция, който се чува тихо, а радиото (с осцилатора) е настроено на друга станция.
Пробвай с донастройка с тримера на променливия кондензатор и с леко разтягане или свиване на бобините към антената и входа.
Ще бъде интересно да видим видеоклип с новата скала с FM обхват на радиоприемник Пионер ! :drinks:

Неактивен Runtav69

• Квантов електрон
  • Публикации: 133
  • Населено място: Sofiq
« Отговор #14 -: 20 Април, 2015, 20:40:31 »
Тоя Пионер май същия.  :D :D :D Сори за спама  :crazy: :crazy: :crazy:
Бат Сашо :)

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |