И така след има няма 5 години и няколко неуспешни опита да подкарам оригиналното шаси и да постигна желания ефект (къде поради липса на подходящи части в комбинация от незнания, къде поради липса на време да задълбоча) направих "няколко" модификации:
Попадна ми читаво шаси от Респором Т5001 и успешно го вградих.
По самото шаси имаше много малко да се прави. Повечето беше презапояване на спойки и чистене на прах. Резултата ми допадна много:
Изпълних си една детска мечта дори и малко пораснал
Послушах си и хубава музика (снимката е размазана не е от кинескопа)
Наредил съм потенциометрите отгоре-надолу: Звук, яркост и контраст. Относно каналния превключвател.. Прибрал съм оригиналния, както и всички останали части. Имам подобен, които ще пригодя да използвам като ключ, а отзад ще са потенциометрите за настройка на каналите. Вероятно ще са 8 че имам от София 11. Строго се придържам към оригиналната визия. Като цяло плюсовете са доста. Може да гледаш часове наред без притеснения (ако си в такова настроение.. Всички знаем, че това си е хоби в комбинация с топли спомени). Връзката с декодер е лесна поради наличието на дециметров обхват. Имам какво още да правя, но рядко успявам да отделя време..
Лично аз съм доволен от постигнатото до сега. Каквото и да се направи за съживяването на една отминал епоха си е постижение по един или друг начин.
Ето и едно клипче:
https://www.vbox7.com/play:8cab254ed7Поздрави и знам, че не на всеки му допада този вариант, но все пак си е опция и то много добре работеща. Да не забравяме, че и по оригиналното шаси, за да се постигне този ефект трябва да се сменят и доработят доста неща. Кабеларките също са отживелица и подаването на сигнал се превръща в проблем. Сега на практика гледам каквото си пожелая от малкия екран
Единствено не мога да намеря резервно ТXO за респромското шаси, но се надявам да изкочи от някъде