| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Регулируем поялник от къде.  (Прочетена 11380 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Runtav69

• Квантов електрон
  • Публикации: 133
  • Населено място: Sofiq
Регулируем поялник от къде.
« -: 28 Юни, 2014, 20:23:17 »
 :) Реших да спра с глупостите да минавам през хиляда трафа поялника та да го докарам на температура . Гледах един регулируем за около 30 лева в Елимекс но не го откривам. :D Бих искал да дадете предложения и да ги обсъдим.
Бат Сашо :)

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
  • Населено място: София
« Последна редакция: 28 Юни, 2014, 21:56:14 от Pichaga933 »
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен Runtav69

• Квантов електрон
Re: Регулируем поялник от къде.
« Отговор #2 -: 28 Юни, 2014, 21:59:58 »
Ти какъв ползваш.

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #3 -: 28 Юни, 2014, 22:53:18 »
за 64 лева от конрад взимаш с термодвойка цифров дисплей и истинска термо стабилизация, силно препоръчвам пред боклуците по 30 лв от елимекс:
http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=7348 в момента няма наличност но ще докарат най-вероятно.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #4 -: 29 Юни, 2014, 02:34:12 »
Аз съм като тебе, ама мойте понеже са от тия за 5лв и горят от мрежовото напрежение бързо съм сложил траф за трифазно към монофазно вързан на опаки, и изкарвам към 170 волта с него вторично и така сими работи поялника, абе цигания с каквото има направена... Имам яки пикове и  високочестоно замърсяване на мрежовото и деля с трафове всичката техника.  8)

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3930
« Отговор #5 -: 29 Юни, 2014, 08:01:21 »
Аз имам български, правен във ВМЕИ "Ленин"  :) , "ПАРТ 20", смятам, че е бил изпреварил времето си. Човката му е от термодвойка, много е удобен за работа, но го ползвам само за фини елементи, за ламповите сандъци не става. Ето тук е обсъждан:
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=91678
http://picbg.net/u/24325/46912/701189.jpg
Снимката не е моя, при интерес ще го снимам. Не знам дали се продава все още някъде, но си заслужава.

Неактивен Runtav69

• Квантов електрон
« Отговор #6 -: 29 Юни, 2014, 11:53:05 »
Аз съм като пичагата каквот купа гори . Та Пич кажи де са тия от 5 лева, че се бях запасил и не съм си купувал .  :D Валери идеята ти е добра но такава поялна станция не откривам да се продава на разумна цена . Ориго такава видях как пуши сама ,  вътре някъде не щъ такава .  :crazy:

Неактивен origo

• Адронен колайдер
« Отговор #7 -: 29 Юни, 2014, 13:05:05 »
Аз не знам какво си видял, то и горяща кола Бентли можеш да видиш, но това не значи че Бентли-то е боклук. Моята я ползвам от 2 години и нямам НИКАКВИ проблеми, много съм доволен. Един приятел пък си купи само дръжката (самия поялник с термодвойката) за 7 лева и си направи сам станция и също е много доволен, но едва ли ще се справиш със задачата. Относно поялниците по 5 лева и защо горят - англичаните са го казали - „Не съм толкова богат за да купувам евтини неща“ като купиш 10 поялника по 5 лева ще изкараш парите за станцията, а колко ще те изкарат тия поялници, 2 години?
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен Runtav69

• Квантов електрон
« Отговор #8 -: 29 Юни, 2014, 13:11:29 »
  Давай схемата .Ще го направя  Ми попринцип с 5 поялника две години карам . :drinks:  :crazy:

Неактивен origo

• Адронен колайдер
« Отговор #9 -: 29 Юни, 2014, 14:46:42 »
Ами за схемата трябва да попитам приятеля ако я има начертана в завършен вид, защото знаеш как е много често в процеса на разработката се взимат нови решения, променят се схемите и понякога в края няма окончателно завършена работеща схема начертана на листа. Така че ще го попитам дали я е начертал. Имай предвид че не е съвсем лесна работа, но ако ти се занимава може.

Неактивен Runtav69

• Квантов електрон
« Отговор #10 -: 29 Юни, 2014, 14:50:50 »
Питай го и без това се чудя с кое по-напред да се захвана така, че време имам пре достатъчно. :D

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #11 -: 29 Юни, 2014, 16:25:43 »
@ Runtav69

захващай се с препоръчаната от Ориго станция, и друг колега , който пък е сервизен техник много ми я препоръча. Или със втората от моя списък за 29лв Милен работи с такъв поялник, което си е голяма хвалба на техниката...

Аз бих сложил един разделителен траф пред нея...220 на 220 или по ново му 240 на 220.

Неактивен origo

• Адронен колайдер
« Отговор #12 -: 29 Юни, 2014, 17:48:22 »
Работил съм с втората от списъка ти Оги, обаче проблема е че регулацията е по мощност а не по температура, което значи че ако си си задал мощността при която запояваш платки и поддържа необходимата ти температура, и после започнеш да запояваш по-едри детайли, или елементи свързани към по-големи медни площи на платката, температурата пада и трябва да си го знаеш и предварително да увеличиш мощността. Също при включване, ако не го поставиш на максимална мощност, работната температура се установява едва след 5-6 минути. Станцията която съм препоръчал е готова за запояване 1 минута след включване при студено състояние. Ето тази е в наличност и също става: http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=7343 хем е по-евтин вариант. Разликата е че няма LCD дисплей, но иначе върши същата работа.

Неактивен Runtav69

• Квантов електрон
« Отговор #13 -: 29 Юни, 2014, 18:27:15 »
 :DХаресах си един поялник за 15лева с регулация на ватовете ще го купя и да видим дали го бива.

Неактивен Runtav69

• Квантов електрон
« Отговор #14 -: 29 Юни, 2014, 18:33:31 »
https://www.ksp-electronics.com/bg/product/view/35025-solder-20w-130w-zd-70d

Ето го мнения за него може ли да дадете.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |