Никой не споменава "Шарп" като марка. Също са добри апарати. На времето (1986 г.) дядо ми е купил два от Кореком. С "Линитрон" кинескопи са машинките с дистанционно, шасито е на една платка, абе изпълнение като модерен телевизор. Дефектите които дадоха след 20 годишна служба са изгоряла памет на единия, а на другия съмнение за изгорял кинескоп. Липсва зелен цвят, странен шум от кинескопа при работа. Всъщност на този последния зеленото му изчезваше постепенно. ту идваше ту си отиваше докато накрая изчезна. Най вероятно е окъсил електрод. Въпреки това съм с добри впечатления от въпросните телевизори. Като цяло марките от преди 20 тина години са по добри от съвременните. Просто защото тогава експлоатационния срок който се е задавал при проектирането е бил доста по дълъг от сега. Ако през 1989г. при проектирането се е залагало телевизорът да работи средно 20 години, то сега този срок е свален драстично. Апропо тогава и не са имали такова ограничение към цената както сега. Ако се предлага телевизор за 100 лева със всички функции каквито би имал и такъв за 400 лева, какво би си казал купувачът? "За какво да давам 400 лева. Взимам го, 5 години да изкара ще го хвърля и ще си купя друг."
Сещам се че като по малък ми беше попаднал един "Филипс" най-вероятно от края на осемдесетте. Имаше телетекст, беше стерео, дистанционно с пълни функции, флуоресцентен екран с индикация на канала и разни други, каквито функции се сетите. Вътре имаше толкова платки, че го сравнявам единствено с руските Рубини дето тежат по 100 килограма и имат още толкова платки вътре. Естествено нямаше лампи. Този телевизор няма да го забравя никога.