Защо в списъка не присъства Сони? Това е една доста сериозна марка за телевизори от миналото, която макар че в последно време си влоши качеството и си спечели по-лоша слава, във периода до 90-та година за мен е синоним на качествен телевизор. Кинескопите им са върха! Телевизора Сони на дядо ми от 1986-та не е ремонтиран НИКОГА и още си работи отлично, а за кинескопа няма да коментирам - като нов е! Само веднъж е отварян за продухване от праха, никога не е дефектирал. На това аз казвам телевизор. В къщи имаме Айва с кинескоп Голдстар. Нищо лошо не мога да кажа за кинескопа, все още си работи прекрасно без никакви признаци за издухване, но телевизора няколко пъти е правил проблеми. Първия път беше 3 години след закупуването му, после се позакрепи 10тина години и пак дефектира, ремонтирах го - студени спойки на цифровата платка. После след 3-4 години пак започна да прави проблеми, и пак го ремонтирах, пак студени спойки на цифровата платка. Като цяло добра схемотехника но явно некачествено производство, защото винаги дефектите които е давал до сега са студени спойки. Сега слаба богу работи добре. Та това е мнението ми. Добри са тръбите на Sony, Goldstar и Hitachi. Така че където са влагани, там са добрите телевизори. Тръбите LG са гола вода! Нямам добри впечатления и от тръбите Philips просто не са с това качество с което са гореизброените. Може би в сравнение с електронските кинескопи са върха!