Като прочетох темата за радиоточките си спомних един интересен случай преди много години.
Още от малък се интересувам от техниката, то увлечението ми продължава все още.
Та по едно време имахме само една радиоточка в къщи и не всякога ми беше удобно да я слушам, защото тя беше в кухнята. Няма излишни пари да се купи друга. Нямам спомен как ми дойде идеята да включа някой друг ел. уред да видя дали може да свири. Включвам котлон, беше с навити реотани, оооо то просвири макар и тихо. Но голям, ползва се, не става. Включвам ютия, свири, но не става. Намерих отнякъде телефонна капсула, включвам, свири. Прекарвам жица до спалнята, жицата под възглавницата с капсулата и ми свири докато има сигнал. Сутринта я изключвам, защото ми бяха казали по запознатите, че това “отнемало“ сигнала на комшиите. Е, понякога съм забравял да я изключа и един ден се връщам в къщи и майка ми казва, че дошли техниците и открили моето “изобретение“. Казали и, че няколко дена са търсили къде има загуби по трасето и накрая са ме открили. Поради непълнолетието и казали , че сега ми прощават ама при друг случай- глоба. Аз също съм ги виждал тези техници да се мотаят в квартала с едни дълги прътове и слушалки на ушите и да закачат прътовете по голите жици, ама не ми идва на ума, че търсят къде има най слаб сигнал. Та размина ми се тогава и повече не съм включвал телефонната капсула.