За много години на всички и Честита 2021-ва! Един съвет-от много години събирам от всякакви тела дросели за разрядни лампи! Забелязал съм, че когато правя опити, които предполагат късо съединение, ако има грешка, той забръмчава, когато оправя грешката и отново свържа нещото, с което се занимавам-напр. смяна на плоча, чието свързване не съм улучил, дросела мълчи! Ако даде накъсо, разбирам къде е грешката и разменям жичките и след като се уверя, че всичко е наред, сглобявам нещото! Същото се отнася и за радиоуредбата-ако на изхода към нея се включи последователно един дросел за 250 W живачна лампа, ако някой траф по трасето пробие, то опасност от късо съединение няма да има, тъй като дросела ще се активира и ще поеме късото съединение, а уредбата няма да изгори! Навремето, като бях 7 клас, реших да включа една живачна крушка от 250 W на съседа, която беше в мазата му, но нямаше дросел, а имах и вече фасонка, още не бях пъхнал щепсела докрай и бушона в таблото изгоря, като едновременно с това лампата присветна и дотам! И оттогава знам, че всяка разрядна лампа не може да работи без дросел! В по-късните години разбрах, че дроселите могат да служат не само за разрядните лампи! Могат да предотвратят досадното поправяне или подмяна на бушон (патронен) или повдигането на автоматичните такива!