Здравей, радвам се, че моят проект ти е послужил за вдъхновение!
Реално целият проект е дословно описан в темата със схема и снимки, реално няма никаква тайна в изработката. Тънкият момент при използването на TDA7088, вероятно същото в известна степен важи и за TDA7000 е опроводяването на елементите около чипа. Аз лично избрах тази интегрална схема тъй като се намира лесно, и има относително лесна конструкция включваща предимно кондензатори и резистори. Една бобина за хетеродина е задължителна, а другата за входа е препоръчителна и не критична. Но ниската междинна честота която използват тези ИС предполагат получаване на самовъзбуждане по контура - аудио изход, НЧУ, неговия изход и през въдуха. Ефекта е много неприятен - при усилване над определена стойност започва едно квичене. За това е добре да се обърне внимание на опроводяването около чипа - това ми е втори опит, първия беше с маса под чипа, но това при този начин на свързване изигра лоша шега. Този вариант където общият проводник за МЧУ е +3 волта дава по-добра стабилност. Също да се обърне внимание и на керамичния кондензатор към маса на входа на НЧУ и на последователно свързаните резистори във аудио изхода на чипа, те също са за подобрена стабилност и филтриране на честотите над 15к. Със стабилността на НЧУ също не трябва да има компромиси - в изхода задължително верига на бушеро (последователно свързани резистор 10 ома и кондензатор 100 нано). Захранването на НЧУ и на чипа приемник също трябва да са добре отделени - обърни внимание, че стабилизирам 3 волта за чипа посредством TL431 и отделно от това имам двукратно интегриране за допълнителна филтрация. В никакъв случай да не се пропускат блокиращите кондензатори на диодите в грец-а. Без тях се получават доста неприятни брумящи смущения при приемане. Всички тези условия правят работата на приемника надеждна и стабилна. В моя случай съм използвал дискретен усилвател на мощност и дискретни стабилизатори, просто защото така ми харесва и ми пасва на "религията", но реално това не е задължително условие за получаване на перфектни резултати в звуково отношение. Може да се използват интегрални стабилизатори от серията 78хх и интегрален НЧУ, като вероятно условията за добра стабилност ще трябва също да се изпълнят - бушеро в изхода и капацитивен RC филтър на входа. Имам при загряване леко изместване на честотата, заради промяна в температурата на варикапа. При загряване честотата леко намалява, може да се помисли да се постави термокомпенсиращ диод в клона за формиране на настройващото напрежение в опит да се компенсира този дрейф. Аз до момента не съм правил опити в тази насока.