| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: За радиоточките...  (Прочетена 137720 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ian

• Квантов електрон
  • Публикации: 248
  • sandacite@abv.bg
Re: За радиоточките...
« Отговор #585 -: 17 Май, 2020, 14:05:44 »
Да, една и съща уредба е.
Цената там 1100 лв, тук 2000! :o ??? :---

Неактивен dilyan

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 19
  • Населено място: Велико Търново
« Отговор #586 -: 17 Май, 2020, 14:44:32 »
 :D
Кой точно ще даде 1100 лв за физически и морално остарял гардероб, който единствено може да работи в някой музей? 300, 400 лева е по-оптимистичен вариант, а на скрап - до 100, 120 лв.

Неактивен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 928
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
« Отговор #587 -: 17 Май, 2020, 15:01:13 »
Не е ясно кой я продава-частно лице или регистриран търговец.Дали някой иска да я отнесе от някакъв завод?Дали заводът е изпаднал в изключително тежка криза и продажбата ще го спаси?В завод няма място за уредба или няма нужда от нея? Ами на мен каква ми е ползата от моите сандъци за които съм отделял тайно от хазайката по някой лев? Уредбата ми харесва и мога да я взема и наместя  някъде на двора,но тя тежи стотици килограми.Да я подарят на някое училище-техническа гимназия ги наричат сега или на факултета по журналистика- те имат музей. Не бях виждал толкова висок паметник до сега,заслужава си да бъде достойно приютен.Знаете ли дали е останало нещо от Електроакустика? Близо до мен-на 3км се намираше ЗСР с. Баня,сред полето беше този комбинат за слаботокови релета, най-големия в Европа.Имаше 3000 работника там всеки ден и още най-малко толкова работещи за него в цехове в съседни села и паланки.Сега ако не си знаел че там е имало такъв завод не можеш да познаеш-свободен парцел без нито една стърчаща тухла.

Неактивен носталгик

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 4
  • Населено място: София
« Отговор #588 -: 17 Май, 2020, 15:34:26 »
Колеги, моля за извинение, явно са ме подвели. Както казах, не е моя. Явно като видят, че правя музей, цените се удвояват... Не ми е за първи път, още веднъж извинявайте.

Неактивен носталгик

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #589 -: 17 Май, 2020, 15:46:18 »
Не знам как е при вас, но в елките има някой и друг елемент със съдържание на нещо повече от бакър. Скрападжиите са подивели и трошат наред. Струва ми много скъпо да ги спасявам, определено не е без пари.
Относно музеите, училищата и общините.
Преди време Политехническият музей е предоставил на Централна Поща в София ИМКО 2 или Елка 22, за да бъдат показани във фоайето. Преди година отиват да направят инвентаризация и виждат как експонатите им биват хвърляни в камион. На въпроса какво става, получават отговор, че се разчиства, защото им трябват коридорите.
Втори случай - във фоайетата на БАН е имало извадени елементи от компютри, както цели такива. Явно е имало и някакъв дух, защото започнали да изчезват един по един и днес няма нищо.
Трети случай - на Политехническия музей в София му подаряват един уникален компютър Правец 16Н (https://www.amuseum.bg/katalog/pravec-16n-proekt2). Музеят прилежно описва експоната и го прибира в хранилището, защото бил много нов, пък и нямало място за него?!
Затова, апелирам, който има желание, правете онлайн музеи, снимайте и пишете, тези неща е хубаво да останат поне в мрежата.

Неактивен Петър Томов

• Квантов електрон
  • Публикации: 174
  • Населено място: Варна
« Отговор #590 -: 18 Май, 2020, 17:38:39 »
Много моля да се изясни в кой завод е тази уредба и кой я продава! А и цяло чудо е, че е оцеляла досега!

Неактивен носталгик

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #591 -: 18 Май, 2020, 19:37:33 »
Същата уредба се е завъртяла по обяви, явно с мен се е свързал посредник. Моля търсете обявите, не ми се иска да се замесвам в случая.

Неактивен Radist

• Квантов електрон
  • Публикации: 155
  • Населено място: Монтана
« Отговор #592 -: 19 Май, 2020, 20:02:01 »
УУ1000 по мои спомени тежеше 136 килограма.От форума съм сигурен че има хора мераклии които ще я приберат и ползват.В лошия случай с тая космическа цена така ще стои и накрая ще се разпродаде на части.И ще остане един шкаф.

Неактивен Петър Томов

• Квантов електрон
« Отговор #593 -: 19 Май, 2020, 21:32:48 »
Явно защото е антика и влиза в групата на уникатите! А това са много търсени неща, защото отдавна са спрени от производство! А явно всичко е според търсенето и предлагането!

Неактивен Lyubo harm

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 2
  • Населено място: Харманли
« Отговор #594 -: 13 Юни, 2020, 19:06:23 »
Здравейте и в Харманли си имаме радио точка, нещо ново за мен но не и за остналия свят :)
Имам Тонмйстор ВА||| онези белите с въртящият 5 степенен ключ, нова е и е безпроблемна, но сега виждам в интернет сайтове, че продават ново поколение абонатни говорители Tonax. Въпросът ми е дали са с по-качествен звук или не, силта на звука не е от значение.
Благодар ви :)

Неактивен Петър Томов

• Квантов електрон
« Отговор #595 -: 13 Юни, 2020, 19:20:32 »
Здравей, Lyubo harm! Вероятно са по-добри,вероятно не! Но каквато и радиоточка да е, ако я включиш към някоя домашна уредба, ще ти свири отлично! Може и да я свържеш към усилвател към компютъра си и ти да си диджея! Аз така съм направил (1 вариант)! А една вечер намерих една уредба без тонколони, има CD,чете MP3, има 2 касетки и вход за USB-може да се включи флашка с музика или SD карта към четец! Само че трябва да направя разместване! Ако разгледаш форума, ще видиш и как съм свързал радиоточката! А в Харманли каква музика пускат?

Неактивен Lyubo harm

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 2
  • Населено място: Харманли
« Отговор #596 -: 13 Юни, 2020, 19:28:53 »
В Харманли излъчват Хоризонт, също и заседанията на местният парламент. Като цяло кацеството е добро, но не и днес- шуми доста, ще видим в понеделник дали ще я оправят.

Неактивен Radist

• Квантов електрон
  • Публикации: 155
  • Населено място: Монтана
« Отговор #597 -: 14 Юни, 2020, 20:00:04 »
Добре дошъл в форума.Очудва ме,че има още хора които имат интерес към този вид услуга за разпространение на радиопрограма.Едно голямо БРАВО за интереса ти.По въпроса ти към радиоточката "Тонакс" тя наистина е красива и компактна,но поради малките си размери акустиката и е по лоша от колкото на "Тонмайстор" защото размерите на кутията си оказват влиянието.Има една тема за колекция на радиоточки разгледай там има представяне на всеки модел и технически данни.А за самото качество на радиопрограмата се изненадвам,че е добро.Въпреки модерните технологии радиоточките продължават да функционират почти навсякъде.

Неактивен Петър Томов

• Квантов електрон
« Отговор #598 -: 18 Август, 2020, 20:28:37 »
А тук се продава един ветеран, има липсващи части, но е запазен
https://m.bazar.bg/obiava-22881741/stara-radiouredba
Цената е 62 лева, а града е Каспичан!

Неактивен Петър Томов

• Квантов електрон
« Отговор #599 -: 23 Август, 2020, 21:28:51 »
А в Русия радиоуредбите се ценят много и се поддържат, дори се развиват! Гледайте!

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |