| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: За радиоточките...  (Прочетена 137752 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Петър Томов

• Квантов електрон
  • Публикации: 174
  • Населено място: Варна
Re: За радиоточките...
« Отговор #570 -: 03 Април, 2020, 15:08:05 »
Здравейте, през изминалата вече нощ станах собственик на един специален трипрограмен приемник-след старателно почистване и изпробване, се оказа, че наистина работи, само че трябва да му пусна сигнал! Представям ви ПРИЕМНИК ТРЕХПРОГРАММНЬIЙ "ТРИО-302" В руските сайтове пише за него, но днес реших да сканирам цялата му документация, но първо вижте снимките:

Неактивен Петър Томов

• Квантов електрон
« Отговор #571 -: 03 Април, 2020, 15:25:24 »
А сега малко разяснения защо приемникът има два захранващи шнура-единия се води силов-включва се в мрежата на 220 V, а радиофикационният, който няма щепсел-може да му се сложи такъв за радиоточка (от старите), руски, кръгъл (не тип "шуко") или жак за слушалки! Силовият шнур се използва за захранване на усилвателното стъпало, а радиофикационният-за захранване на трансформаторчето за говорителчето! В инструкцията , както и на задния капак пише, че радиофикационният шнур не трябва да се включва в мрежата-може да стане объркване и приемникът да изгори! Отгоре има четири копчета за различните канали, т.е. програми! Петото е за включване/изключване на приемника, както и светодиод! А отзад на капака има 3 потенциометъра за усилване и намаляване на всеки канал поотделно! Встрани отдясно има гнездо за включване на магнетофон/касетофон, както и кутийка с предпазител! А най-важното е, че има и схема в наличност! Отпред както виждаме, е копчето за усилване/намаляване! Личи си, че приемникът е нов, тъй като явно никога не е използван, а който си е чистил мазата, е решил да го бракува!
« Последна редакция: 03 Април, 2020, 15:32:26 от Петър Томов »

Неактивен Петър Томов

• Квантов електрон
« Отговор #572 -: 03 Април, 2020, 15:27:59 »
А ето и приемникът в действие:

Неактивен Лъчо Минков

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1130
  • Населено място: София
« Отговор #573 -: 03 Април, 2020, 22:55:54 »
 Чудесно попадение, поздравления!

Неактивен Петър Томов

• Квантов електрон
« Отговор #574 -: 04 Април, 2020, 00:13:49 »
Само че нещо не мога да пусна звук, има нещо, което не мога да разбера как е!

Неактивен Radist

• Квантов електрон
  • Публикации: 155
  • Населено място: Монтана
« Отговор #575 -: 04 Април, 2020, 09:04:59 »
Петърчо ти си попаднал на руска трипрограмна радиоточка където в СССР беше много масово устройство за радиофициране.В България се внасяха масово модели мисля че Аврора се казваха,но при нас само в големите градове но не във всички имаше 3 и 6 програмно излъчване.Както казваш има три бутона.На първият ботон си работи като нормална радиоточка и приемаш основната радиопрограма.Другите две програми се приемат като обикновен радиоприемник с фиксирани честоти мисля че бяха 78 и 120 килохерца.Врътките отзад бяха за регулиране на чувствителността на отделните канали.Всичко това го пиша по спомени.

Неактивен Mitaka_retro

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 47
« Отговор #576 -: 04 Април, 2020, 12:24:37 »
Петър Томов,честито, това си е истинска находка!
Имаше в интернет един клип,в който бяха сложени снимки на абсолютно всички радиоточки които са се произвеждали в Русия!
И аз много харесах ''Маяк-204'' и си търся такава, тя също е трипрограмна като твоята,но май на територията на България няма да се намери.
Ето снимка:

Неактивен Петко

• Квантов електрон
  • Публикации: 445
  • Населено място: Чирпан
« Отговор #577 -: 04 Април, 2020, 13:01:19 »
Като гледам схемата ,излиза че единия канал е директно нч. а другите двата са с модулация .

Неактивен Петър Томов

• Квантов електрон
« Отговор #578 -: 09 Април, 2020, 18:34:16 »
Само да поясня-3.60 ми струва сканирането! А схемата беше формат А3, но реших всичко да бъде както трябва,за да се запознае всеки с принципа и устройството на приемника!

Неактивен bobi mw

• Квантов генератор
  • Публикации: 580
  • Населено място: Плевен
« Отговор #579 -: 13 Април, 2020, 23:30:06 »
Здравейте на всички.На някой липсвал на някой не.

Толкова известен станах,че чак цяла България разбра че съм техник по радиоточки  :D :D :D

https://www.vbox7.com/play:64a1c372f8

Неактивен Любо Божков

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1659
  • Населено място: с. Ресен общ. В.Търново
« Отговор #580 -: 13 Април, 2020, 23:55:34 »
Здравейте на всички.На някой липсвал на някой не.

Толкова известен станах,че чак цяла България разбра че съм техник по радиоточки  :D :D :D

https://www.vbox7.com/play:64a1c372f8
Няма нищо по хубаво от това, някой да оцени трудът ти... И то с пълно основание!  :hi:

Неактивен Петър Томов

• Квантов електрон
« Отговор #581 -: 14 Април, 2020, 01:32:59 »
На мен много, Боби! Само да те помоля още веднъж, да възстановиш достъпа до клиповете на РТВ в Горна Оряховица и Плевен-за да може всеки да ги види!

Неактивен носталгик

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 4
  • Населено място: София
УУ1000
« Отговор #582 -: 17 Май, 2020, 12:35:19 »
Здравейте колеги. Събирам елки и компютри (amuseum.bg), но се запознах с човек, който продава УУ1000 пълен комплект в перфектно състояние. Иска му 2000 лв. Тъй като не ми е в интересите и нямам представа дали е малко или много, моля за съвет дали е реално. Усилвателят е в един завод, недокоснат от времето с пълната окомплектовка, неразглобен и все още свързан. Грехота е хора като мен или по-лошо, скрападжии да го пипат и демонтират. Когато намеря такава находка изчислителна техника, обикновено трудно заспивам, вярвам, че и вие няма да сте безразлични :)
Прочетох почти целия форум и ми стана ясно, че вие сте хората, които знаят за какво става дума. Нека запазим това късче от миналото.
П.П. Човекът го е закъсал и наистина има нужда от парите. Като стане ясно за какво говорим, ще дам директно телефона на собственика. Аз не искам печалба, важното е да запазим уреда. Пък вие ако се спънете в някоя елка или компютър, сетете се за мен  ;)

Неактивен liebnitz

• Квантов електрон
  • Публикации: 103
  • Населено място: Bulgaria,Sofia
« Отговор #583 -: 17 Май, 2020, 13:23:53 »
Това същата уредба като тази в линка ли е ?

https://www.olx.bg/ad/rezprom-uu1000-balgarski-usilvatel-1-kilovat-CID632-ID8bYiv.html#185496b29f

В линка цената е друга : 1100лв;

А не може ли завода да я дари на някой от колегите във форума, който има къде да я държи и съхранява ?
Вместо предлагате да я купи някой от частно лице, по-време на комунизма създаването на тази уредба
се финансира един вид от всички .... :hi:
« Последна редакция: 17 Май, 2020, 13:32:09 от liebnitz »

Неактивен радиото

• Квантов генератор
  • Публикации: 754
  • Населено място: Лом
« Отговор #584 -: 17 Май, 2020, 13:35:28 »
1000 ватова , с десет блока по 100 вата . Всеки блок може да стане и индовидуален усилвател . 

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |