Мамалеее ужасс.Че ламповите радиоуредби през 60-те години имаха по добро качество нищо че приемаха радиопрограмите от средни вълни.В този период имаше масово уредби ТУУ 100 като тяхната честотна лента беше от 50-10000Hz и както знаем,че честотната лента на средни вълни е ограничена до 4500Hz.Сега няма да коментирам какво е било преди,но ще коментирам какво е сега.Благодаря ти за записа.Брумът който се чува не проблем това което ми трябваше да чуя го чух и останах потресен.Единственият виновен за това качество е човекът,който ремонтира усилвателните блокове и като цяло който е правил настройки на всичко.Вероятно другите хора отстраняват повреди само по радиопреносната линия,защото едно време си имаше техник и кабелджий.Както твърдиш,че това качество и сила е от 20 години представям си какви хора работят там или да не ги обиждам какъв техник има там.Като гледам предното видео в което представяш цялата радиоуредба виждам че работи смесителният пулт "ПС-82".Единственият им недостатък на тях е че нямат корекция на входните канали а само на изходните.Омазаният сигнал съм сигурен че тръгва от там,защото в изходната касета където са тонкорекците гарантирам че са изсъхнали всички електролитни кондензаторчета който работят повече от 35 години и е нормално.Нещата може да се пооправят ако се повдигнат корекциите.Второто което забелязах е повдигане на честотната характеристика с "презенс" филтъра което също влошава качеството.Най добре да се закачи целият пулт на сигнал генератор и осцилоскоп и да се види каква картинка ще покаже.Но пак казвам колкото и да е зле до някаква степен може да се подобрят нещата защото е и лошо настроен.Аз бих проверил и всички усилвателни стъпала защото и там има кондензаторчета които развалят сигнала но не до такава степен да че да свири толкова зле.Честотната лента която се излъчва е от 150-7000Hz и повдигната бая в областта 1,2kHz.Да отбележа че уредбите и пултовете имат честотна характеристика от 40 до 160000Hz,но за радиофикацията е достатъчно 80-12000Hz и с такава честотна лента гарантирам,че няма да има недоволен човек.Вече напълно те разбрах защо споделяш не един път за плачевната история във вашият град.Видеото на Горна Оряховица показва че техникът който ги ремонтира и прави усилвателите явно всичко е прекарвал през осцилоскоп пък и пулта е доста добър и се вижда леко повдигане на корекцията.Хареса ми и контролната радиоточка.
Боби имам две молби към теб.Първата като отидеш пак в Плевенският радиовъзел намери техника и му обясни това което по горе съм ти написъл или поне направете някаква настройка на пулта се ще има някаква разлика.Втората е на какво разстояние си от уредбата и искам да ми направиш видео как измерваш фидерната и абонатната линия.И накрая публикувам снимка на изходната касета.