Това е новото попълнение в колекцията ми PHILIPS 204U-37.
При включване имаше отопление на всички лампи но само толкова. Разглобих, измих и почистих кутията, шасито издухах и почистих цоклите. При опит да подменя глимлампичката, която не светеше изолацията на кабелите водещи до нея се разпадна
и се наложи да сменя 4-5 см от тях. Скалата беше доста замърсена отзад и много внимателно я почистих и въпреки, че внимавах забърсах няколко цифри - ще умра от яд
. Включих го и заработи - не разбрах защо не е работило, вероятно някое краче на някоя лапма не е контактувало добре - не мога да повярвам на късмета си
Врътката за увеличаване и намаляване не е оригиналната, някои е направил от дърво копие на бакелитената, явно доста отдавна, защото е изтъркана от въртене, Другия проблем че, че от кутията има отчупено парченце от лявата страна, но не искам да рискувам да я изграждам за сега - не съм пробвал, някой от колегите беше писал, че става с епоксидна смола и бакелитени стружки. Това, което ми прави впечатление, че 2-те лампи - изправителя и крайната, които са една д друга греят ненормално много, но не мога да разбера те или големте резистори на захранването, които са набутани зад тях.
Контолния талон завързан за задния капак допълва автентичния му вид
, само дето не пише никаква година на производство/продажба, според радиомузея са правени през 1941.
Направил съм и клипче как работи /с телефона и не е много качествено/, станцията която звучи е на китайски - появи се за 3-4 минути и заглъхна но достатъчно за да снимам.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=IoqMIGwWxVwЧудя се дали да търся по-запазена UCH21, едната изглежда много зле.