| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Как да разберем нещо което Гугъл не знае .  (Прочетена 10288 пъти)

0 Потреб. и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
  • Публикации: 164
  • Населено място: София
Пак да досада малко  :D:crazy: Ремонтирам си осцилоскопа и понеже при първото включване освен нищо друго не се случи, разкарах всички електролитни кондензатори и почнах да мера диоди , стабилитрони и де що има .  :hi: Не мога да разбера дали стабилитроните са здрави, мултицета  и в едната посока и в другата се на нулата седи .
 :D Някой може ли да предложи начин как да ги измерЪ.
Наименованието им е QAZ271 Гугъл не знае нищо .    :master2:

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
  • Публикации: 142
  • Населено място: Пловдив
Re: Как да разберем нещо което Гугъл не знае .
« Отговор #1 -: 01 Юни, 2014, 15:01:47 »
Отивам за пуканки. Сашко, много пъти тук ти беше казано, че без четене/учене нищо не става. На теб не са ти ясни фундаментални неща в електрониката, седни и ги научи, това ще те предпази от задаването на тъпи въпроси. Освен това, поправи си речника, граматиката, начина ти на диалог с хората, това са важни неща, ако имаш желание да се развиваш. Ако ли не, то по-добре се откажи, нищо няма да се получи, дори и няма нужда да пълниш форума с глупави постове...
Факта, че медузата е оцеляла 700 милиона години без мозък, дава надежда на много хора....

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #2 -: 01 Юни, 2014, 15:06:19 »
Именно, после се дразни че никой не му обръщал внимание и че не сме му помагали, ами с тоя подход както започва темите и колкото се вслушва в съветите няма шанс някой да се занимава с него. Това което ще кажа е горкия осцилоскоп, дано почива в мир. Дано поне правейки всички тези зулуми с техниката някой ден да се научи, защото ако не се, напразно е станала зян техниката. Айде и аз отивам за пуканки.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #3 -: 01 Юни, 2014, 15:07:10 »
 :rofl: Питам те как да го измеря , Аз си го мера така :включвам уреда на диода и мера трябва в едната посока да пропуска в другата не. Разбира се че винаги го откачам .
Айде като си толкова отворен ми кажи колко волта стабилизира .  :--- :--- :---  :diablo: :diablo:

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #4 -: 01 Юни, 2014, 15:08:00 »
 :rofl: Айде къде да дойда да гледаме филма . 
И защо горкия . Той не работеше и защо трябва да доказвам пак че ще го оправя нали и радиото беше заминало и горкото и не знам си какво още ,Но тръгна и си работи перфектно .

Неактивен origo

• Адронен колайдер
« Отговор #5 -: 01 Юни, 2014, 15:10:38 »
Ами като разчетеш правилно надписа на диода, ще ти кажем и на колко волта стабилизира, евентуално да намериш и схемата на осцилоскопа и да кажеш какъв е по народност. Относно това в коя посока пропуска ценера - за да е ценер значи "пропуска" и в двете посоки. С мултицета обаче можеш да измериш само правото напрежение, ако ти дава отворена верига и в двете посоки значи е за боклука (ценера, мултицета или ремонтиращия), ако дава късо в двете посоки същите три варианта. Успех!
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #6 -: 01 Юни, 2014, 15:11:33 »
Ако може някой знае нещо за стабилитрона да каже . А не като горните постове да си прави т***к  с мене .  :hi:

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #7 -: 01 Юни, 2014, 15:12:52 »
 :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: КАК ДА ГО РАЗЧЕТА ЕТО ТИ ГО  QAZ 271  така е написан по схемата е на гледай кат не вярваш

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #8 -: 01 Юни, 2014, 15:14:50 »
Обърках снимката ето го тука .  :hi:

Неактивен origo

• Адронен колайдер
« Отговор #9 -: 01 Юни, 2014, 15:18:43 »
Вземи да отговориш на въпроса кой е производителя на тоз скоп.

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
« Отговор #10 -: 01 Юни, 2014, 15:21:15 »
Origo, чудя ти се, след този обиден начин, по който се отнася с теб, а и с останалите, ти защо продължаваш да му обръщаш внимание, ОБИДНО Е ! Обидно е за хора, които си ценят занаята и биха споделяли с хора, които го заслужават, а не с някакви си гаменчета !
Факта, че медузата е оцеляла 700 милиона години без мозък, дава надежда на много хора....

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #11 -: 01 Юни, 2014, 15:27:23 »
 Писна ми явно тука е пълно с к****и и никога няма да получа нормален отговор . Като например не знам трудно ще разбереш и подобни . Аз си знам марката и документите му имам питам ви за един стабилитрон вие обръщате темата на гавра с мен .   
Изглежда ви е скучно и си чешете Т******е .  :--- :--- :--- Продължавайте така и във форума ще си останете само вие .

Не искам да засягам никой с мнението си отнася се за тия шмиргели . ОРИГЧО и Господин Матеев  :hi:

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
« Отговор #12 -: 01 Юни, 2014, 15:34:45 »
Писна ми явно тука е пълно с к****и и никога няма да получа нормален отговор . Като например не знам трудно ще разбереш и подобни . Аз си знам марката и документите му имам питам ви за един стабилитрон вие обръщате темата на гавра с мен .   
Изглежда ви е скучно и си чешете Т******е .  :--- :--- :--- Продължавайте така и във форума ще си останете само вие .

Не искам да засягам никой с мнението си отнася се за тия шмиргели . ОРИГЧО и Господин Матеев  :hi:

Тука вече прекали, надявам се Модераторите да вземат мерки...

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #13 -: 01 Юни, 2014, 15:37:57 »
А вие не прекалявате пълните темата ми с глупости и безмислени постове не мога да ги трия така ,че ще останат  . Докато някой администратор не реши друго.

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #14 -: 01 Юни, 2014, 15:51:50 »
 :) A сега да продължа темата както би трябвало . Според една схема в интернет след един друг който е със същия типов номер има 7 волта от тука следва, че ми трябва стабилитрон на 7 волта .  Мерси за помощта . И се извинявам ако съм засегнал някой просто много ме дразни да пълните темата ми с глупости .

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |