| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Да ви се похваля  (Прочетена 4573 пъти)

0 Потреб. и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
  • Населено място: София
Re: Да ви се похваля
« Отговор #15 -: 31 Май, 2014, 10:19:23 »
Е спорадичната проходимост е ясна, нея не я коментираме, обаче това с отражението от луната мисля че е по-скоро научна фантастика, в смисъл знам че се прави, но не е ли прекалено трудно постижимо и по-скоро въпрос на невероятен късмет от колкото на система? Относно репитера явно щом работи няма да бъде проблем. Просто съм чувал от радиолюбители че с кореспондента си на 144 мегахерца е по-добре да си пиеш кафето на живо.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен vangelis

• Квантов електрон
  • Публикации: 255
  • Населено място: Потребителят го няма вече
« Отговор #16 -: 31 Май, 2014, 11:38:06 »
Да Ориго, късмета е едното от необходимите условия,но първо място е оборудване и апаратура!! И  уверявам те, въобще не е научна фантастика за връзките през луната!Разбира се за да "виждаш" луната си има програми,с които е възможно доста добре да игнорираш късмета!Аз лично ползвам WSJT 9.3 от 2011 г.Имам осъществени през луната 31 връзки на 144Мхз и 3 на 10 Ghz!!Та ,пак се връщаме на думата колко силно те е ритнал коня и колко си откачен!Трябва да знаеш че в България сме доста колеги дето ни ритнал здраво коня... :D Ако се поразровиш в нета ще се убедиш сам,че е реалност,разбира се при подходящите условия!  :hi:

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
  • Публикации: 142
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #17 -: 31 Май, 2014, 11:40:45 »
Работи Р2 и то перфектно!! А на Ориго мога да спомена че на 144 Мхз с Крим,Истамбул и други съседи си пием кафето сутрин.

Е, да де, ама той Origo, от де да ги знае тия неща, то само с диплома, с четене и цитиране на INTERNET, не става работата, трябва и опит...
« Последна редакция: 31 Май, 2014, 12:19:44 от gmateev »
Факта, че медузата е оцеляла 700 милиона години без мозък, дава надежда на много хора....

Неактивен Ангел Симеонов

• Квантов генератор
  • Публикации: 819
  • Населено място: Русе
« Отговор #18 -: 31 Май, 2014, 12:03:08 »
Важното е да не се предаваш ,да търсиш,да можеш,да знаеш,да си упорит,да експериментираш.Как ще им кажеш на тези хора:че ги хапи щъркела,че ги е ритнал коня не е интересно-тези хора успяват и са носители на прогреса,откриват нещо ново.Философите досега не са открили нещо ново....Не фиксирам имена и не правя намеци на никой. :empathy2:

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
« Отговор #19 -: 31 Май, 2014, 12:06:29 »
Разбрахме те....Досетихме се..... :)
Факта, че медузата е оцеляла 700 милиона години без мозък, дава надежда на много хора....

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #20 -: 31 Май, 2014, 13:22:04 »
Е, никога не съм казвал че имам опит в радиолюбителските връзки, тъй като не съм радиолюбител. Никога не съм цитирал ИНТЕРНЕТ, данните си за обхвата 144 мегахерца черпя от приятел радиолюбител, каквото ми е казвал по въпроса, и от собствени впечатления за проходимостта на УКВ и VHF телевизията. Така че не приемам критиката ти, и не виждам защо се заяждаш с мен.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
« Отговор #21 -: 31 Май, 2014, 13:37:20 »
Не се заяждам, приятелю, но когато не си сигурен, недей да даваш такива категорични мнения, опита е много важен...

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
« Отговор #22 -: 31 Май, 2014, 15:01:03 »
Не се чува тука R2,по рано ставаше с по сериозна антена.Сега никакъв не се чува.С тройката и четворката на Върбица и Чумерна манджата е същата.Чрез луната е друг филм,реално е обаче иска подготовка и предварителни уговорки.От друга страна има и Fai,ама му мина мандата вече :) има аурора има персеиди и други чудесий.Сега след промяната на времето има малък спорадик на исток,ама каква е ползата.Аз мойте впечатления ги черпя от личен опит и не гарантирам 100% актуалност :drinks:

Неактивен lz2ec

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 10
  • Населено място: Дряново
« Отговор #23 -: 01 Юни, 2014, 03:07:35 »
Добре дошъл в редиците на лецензираните радиолюбители.Дълго време да те гори радиолюбителската треска.
От мен ти пожелавам много успехи.73 и да се видим в Казанлък.

Неактивен radio-hobi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1057
« Отговор #24 -: 01 Юни, 2014, 11:56:20 »
Добре дошъл в редиците на лецензираните радиолюбители.Дълго време да те гори радиолюбителската треска.
От мен ти пожелавам много успехи.73 и да се видим в Казанлък.

Благодаря ! 
Надявам се да дойда в Казанлък .  :drinks:

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |