| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: VGA to RCA  (Прочетена 4937 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
  • Публикации: 164
  • Населено място: София
VGA to RCA
« -: 29 Май, 2014, 18:09:24 »
Здравейте трябва ми преходник от Vga на чинч ,тоест искам да изкарам видеото . Намерих една схема .
 Сега остава да кажете дали става , всъщност искам от синия кабел който влиза в компа да отиде в телевизора с чинч .
Дано сте ме разбрали   :hi:  :)

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3554
  • Населено място: Варна
Re: VGA to RCA
« Отговор #1 -: 29 Май, 2014, 18:30:48 »
Комплексен видео сигнал не се получава като дадеш накъсо RGB.Синхонизацията как ще я подадеш? ако не е тайна

Неактивен iss

• Квантов електрон
  • Публикации: 206
  • Населено място: SF
« Отговор #2 -: 29 Май, 2014, 18:38:13 »
Нали не очакваш само това на схемата да е достатъчно? :)
Сега сериозно: по темата има доста писано, препоръчвам да потърсиш решение, което да ти свърши работа.
С показаната схема в най-добрия случай се получава черно-бяло изображение. Обяснението е просто - за чинч входа сигналът трябва да е "кодиран" ПАЛ (СЕКАМ, NTSC :)). VGA изхода няма такъв сигнал. Освен това има проблем със синхронизацията - честотата при VGA изхода не е като на телевизора. За това се ползва софтуер, който може да задава директно на видео картата честотите. Такъв софтуер е DisplayDoctor, но и той не работи с всяка видео карта, както и е от доста отдавна и е възможно на новите "Прозорци" да не работи.

И както казва lz2xl, на картинката май няма подадена синхронизация въобще...

Насочи се към вариант VGA към SCART, ако телевизора има такъв.

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #3 -: 29 Май, 2014, 18:43:39 »
 :D Затова е в този раздел  :D. Но на една видео карта беше изкарано от вга-то към чинча през един кондензатор и си вадеше цветно което ме учуди тогава и сега ми стана любопитно .
Ако можете да предложите схема .  :hi:

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #4 -: 29 Май, 2014, 18:46:37 »
Четене на теория,кое как и защо.
https://www.google.bg/search?tbm=isch&q=vga+to+rca&revid=507140581&biw=1280&bih=864&dpr=1
Или тук http://www.kaldata.com/forums/topic/156149-vga-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-rca-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%BD%D0%BE-%D0%BB%D0%B8-%D0%B5/

Прочети внимателно поста на engineer от 26 май 2010 - 10:01,много внимателмо.Там пише всичко по темата :)
« Последна редакция: 29 Май, 2014, 18:52:00 от lz2xl »

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Последна редакция: 29 Май, 2014, 19:00:46 от Сашо123 »

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #6 -: 29 Май, 2014, 18:58:21 »
Ти VGA to RCA ли искаш да правиш или обратното? защото това което си дал като линк е точно обратното.И се научи да публикуваш линкове!

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #7 -: 29 Май, 2014, 18:59:30 »
 :D Искам от вегеато да отиде към чинч та да влезне в телевизора .  :crazy:

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #8 -: 29 Май, 2014, 19:03:25 »
Купи си видеокарта с комплексен видео изход и не се занимавай с глупости.VGA не можеш да на пишеш правилно.

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #9 -: 29 Май, 2014, 19:11:11 »
 :D Не ми трябва просто ми е интересно .  :) Мислех че има лесен начин   :master2:

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #10 -: 29 Май, 2014, 19:17:08 »
Има разбира се,например ставаш китаец :D те правят от нищо нещо.Или си дават вид че са го направили за да го продадат ;) друг въпрос дали ще работи :)

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #11 -: 29 Май, 2014, 19:29:45 »
Лесно в никакъв няма да е. Особено по твоя начин, забрави, пробвах със специален софтуер за видеокартата, завърши с провал. После за да изкара цветно ти трябва и пал кодер. Това което ти трябва е както са ти казали колегите карта с композитен видео изход наречен TV-out или, защото такива вече също трудно се намират за новите компове, например за PCI експрес няма такива, аз реших проблема така: http://www.dx.com/p/pc-to-tv-video-converter-adapter-silver-167014#.U4df0vmrFbE Това си го поръчах от китайците и да ти кажа си работи супер. Прави точно това което TV-out-а на видеокартите изкарваш си скалиран образ на телевизора, същото което виждаш на монитора, а не както по другия начин с програмите дето трябва да изкараш някаква безумно ниска резолюция за да го прихване телевизора.
Що се отнася за онова което си гледал от VGA с някакъв кондензатор или каквото там било и вадело цветно изображение отговора е лесен - някои карти имат TV-out на VGA конектора, просто не са сложили отделна букса и на един от пиновете там изкарва композитния видеосигнал, и е предвидено да работи с преходник. Както има и едни пасивни преходници от COM към PS/2 за мишка, ама работят само с мишки от времето когато са поддържали и двата стандарта. Туй то.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
  • Публикации: 142
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #12 -: 29 Май, 2014, 19:39:01 »
:D Не ми трябва просто ми е интересно .............

Казах го, скучаещо хлапе, което се прави на интересно, и търси интерес към замислените от него дивотии.
Факта, че медузата е оцеляла 700 милиона години без мозък, дава надежда на много хора....

Неактивен gruyo

• Квантов електрон
  • Публикации: 281
  • Конювишки джентълмен
« Отговор #13 -: 29 Май, 2014, 19:40:59 »
От  опит  научих че  най добре е с Видеокарта с   ТВ изход  .Всичко  друго е   вятър  и  мъгла  пробвах и с "устройството" на  линка  на колегата  ......... Накрая   сложих   ДЖ форс  7100  и  готово . :drinks: :drinks:
Удрииии!!

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #14 -: 29 Май, 2014, 19:58:06 »
Е, разбира се най-добре е с карта със съответния изход, ама обясни ми сега като нямам AGP слот на дъното как да сложа прилична видеокарта с TV-out? А между другото какъв беше проблема с устройството от линка? Защото моето си работи щастливо и цветно :) Интересно ми е какъв е бил проблема при теб.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |