| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Това какво е ?  (Прочетена 5837 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
  • Публикации: 577
  • Населено място: Благоевград
Това какво е ?
« -: 28 Май, 2014, 13:32:33 »
Колеги тия дни ми попадна едно устройство което не мога да разшифровам.
Отпреде пише:Power supply -  Блок захранване
Отзаде пише : ems 11.5-217-2d-0681 electronic measurements inc.
Прилича на американски ТЕС/блок захранване/ ,ама не намирам инфо за него , какви са му параметрите, прилагам снимки с надеждата да ми помогнете да го определя  :hi:

Неактивен ONZI

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1039
  • Населено място: Севлиево
  • Митко Матев 0886739549
Re: Това какво е ?
« Отговор #1 -: 28 Май, 2014, 14:12:20 »
Според мен е токоизправител.
Захранване със 3 фазно 220в.
На шините отзад излиза постоянно напрежение .

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
  • Населено място: София
« Отговор #2 -: 28 Май, 2014, 14:44:55 »
Ами да в основата на действието си е изправител най-вероятно но съдейки по сложността на съдържащите се в него елементи най-вероятно е някакъв вид контролер за някакво конкретно приложение/устройство което се закача за шините отзад.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен PDM

• Квантов електрон
  • Публикации: 394
  • Населено място: Велико Търново
  • LZ2PDM
« Отговор #3 -: 28 Май, 2014, 15:42:54 »
Бих предположил въз основа на означенията на други устройства на тази фирма, че става въпрос за стабилизиран захранващ блок за 11,5 Волта, 217 Ампера.

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
« Отговор #4 -: 28 Май, 2014, 19:18:11 »
Дааа,като гледам изходните терминали..... Нещо такова ще да е. Щом на една фаза дърпа от мрежата 20А, напълно логично е на изхода да може да изкара тези 217А! :o
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1567
  • Населено място: Варна
« Отговор #5 -: 28 Май, 2014, 19:21:00 »
Ако е така, много лошо говори за американците!!! КПД около 0,5 мнооооооооооого зле!!!   :D :D :D

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
  • Публикации: 142
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #6 -: 28 Май, 2014, 20:23:55 »
 Венци, къде ги намираш тези неща, бе ? :)
Факта, че медузата е оцеляла 700 милиона години без мозък, дава надежда на много хора....

Неактивен Bogoev

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 31
  • Населено място: Sofia
  • Това което не можеш не го прави сам!
« Отговор #7 -: 28 Май, 2014, 21:09:53 »
Имаше ги в предавателите на бившото БТК за аналоговите Дециметрови ретланслатори! Канадски или мексикански модел АМПЕКС.Днес Виваком ги изхвърля защото новите  са цифрови но испански доколкото съм запознат.Работеха от 110 до 220 волта трифазно за Европа и Русия...Имаше ги и при румънците.Страхотна консумация ,захранват и юпиесите им на тези 11.8 волта.Аз скоро подарих един такъв канадски юпиес със скапани акумулатори...това е приятели!
Прави  всичко от сърце!

Неактивен origo

• Адронен колайдер
« Отговор #8 -: 28 Май, 2014, 22:05:45 »
Леле, това нещо може да се използва като стартово устройство за коли в такъв случай :) май до колкото разбирам е възможно и монофазно захранване. А голямата консумация на ток на входа не говори за ниско КПД а за нисък фактор на мощността, нещо което е налице при всички импулсни захранвания без корекция на фактора на мощността. Дължи се на това че консумират несинусоидален ток от захранващата мрежа. Така че КПД на блока си е перфектно, вероятно над 90 процента. Предложението ми е да се използва като стартово устройство за автомобили и камиони, както и за захранване на всякакъв тип автомобилна техника. С някакви модификации вероятно може да се превърне в заваръчен инвертор, но не знам до колко ще е постижимо.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
« Отговор #9 -: 28 Май, 2014, 22:12:29 »
Стартово устройство за автомобили и камиони.... :) :) :)
Факта, че медузата е оцеляла 700 милиона години без мозък, дава надежда на много хора....

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
  • Публикации: 577
  • Населено място: Благоевград
« Отговор #10 -: 28 Май, 2014, 22:48:59 »
Жоро, в мазето на дедо го намерих :writer: :hi: ... има и още други ама изгоря крушката на мазето, кат я сменя почвам пак с актуалните питания  :hi:
БЛАГОДАРЯ на всички отзовали се по темата,
мислех ,че може да се регулира изходното напрежение ,ала май е константа ... май няма да ми върши работа и ще отиде в базара, ама трябва да му измисля цена  :alko:

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
« Отговор #11 -: 28 Май, 2014, 23:36:03 »
Ако работи, аз съм му мераклия, измисли му ценичка...

Неактивен Ангел Симеонов

• Квантов генератор
  • Публикации: 819
  • Населено място: Русе
« Отговор #12 -: 29 Май, 2014, 08:13:46 »
Трифазно 220?!?!От къде ще го захраниш?

Неактивен origo

• Адронен колайдер
« Отговор #13 -: 29 Май, 2014, 09:53:46 »
Отзад по надписите разбирам че може да се захранва и монофазно. Освен това много хора имат трифазен ток в къщите си особено който има разни машини. За регулиране на изходното напрежение е възможно да се направи модификация така че да се регулира, но не знам до колко лесно ще се осъществи това.

Неактивен Ангел Симеонов

• Квантов генератор
  • Публикации: 819
  • Населено място: Русе
« Отговор #14 -: 29 Май, 2014, 10:08:04 »
Ако има опция за монофазно захранване добре но ако е само за трифазно зле.Нашия стандарт е 380/220 о този вероятно за който е предназначено е 220/127.Руснаците бяха на този стандарт.Нека Симо да го огледа и да пише.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |