| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Схема на Amplificatore ST.240-40/M  (Прочетена 4923 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
  • Публикации: 577
  • Населено място: Благоевград
Схема на Amplificatore ST.240-40/M
« -: 17 Май, 2014, 19:49:05 »
Колеги ,както знаете от известно време се каня да сглобя един по як усилвател на лампи, та докато се ослушвах за схема и откъде да я захвана, Господ чу молитвите ми и ми прати една кутия от усилвател, даже днеска  ми пристигна - кутията е от от амплификаторе /това требе да е лампов усилвател на талянски/, та моля за помощ в откриване на схемата му , явно е фабричен , отвътре гледам е с по 3+2 лампи на канал ,вероятно е пуш пул , захранващ траф има ,амало е и  изходни трафета ама са резнати, има индикация с две ЕМ80-ки на канал, абе прилича на останки от добър усилвател ама нямам схема да го понапъна , вервам да го съживя с ваша помощ ...
та така търся схема на Amplificatore ST.240-40/M
-----------------------------------------------------------------
прилагам снимки , отпред, отгоре и отзад

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
Re: Схема на Amplificatore ST.240-40/M
« Отговор #1 -: 17 Май, 2014, 20:03:38 »
http://www.radiomuseum.org/r/liare_st_280_20m.html
гледам в радиомузея има данни за СТ280, някакъв 100 ватов ъпгрейд на СТ240
... с помощта на чичко гугъл намерих нещо но не е това което е при мен
http://moltisuoni.altervista.org/tag/amplificatore-st-240/
има и схема някаква ама е с 2+2 лампи

Неактивен bojitchko

• Квантов генератор
  • Публикации: 524
  • Населено място: София
« Отговор #2 -: 17 Май, 2014, 20:53:55 »
 Питай Roberto Secci - този дето е качил усилвателя в Радиомузеум.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
« Отговор #3 -: 17 Май, 2014, 21:08:46 »
Като гледам как е обран....

Много ме съмнява дали захранващия траф е Жив, иначе и той би напуснал кутията като останалите неща...

Що не го премериш, да няма прекъснала вторична или порбиви , е такива неща, да си сигурен че поне захранващия е читав. После да намериш място къде ще слагаш изходните баници дето си ги приготвил.

Щом е стигнал до това състояние, не ми се вярва да е било без проблеми преди това устройството та вместо дфа търся по кабелната салата къде са проблемите. Бих изринал , цялата схема и окабеляване, щото е очевидно била за китарни цели и след това бих си наредил моя схема в уреда...
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
« Отговор #4 -: 17 Май, 2014, 21:43:16 »
Пичага933, имам сериозното основание да се съмнявам, че е бил опоскан тотално и ... че е бил непригоден преди да му свалят лампите, естествено ще премеря изходните напрежения на захранващия траф и токовете по веригите/за утечка или пробив/ без да слагам лампи , много вероятно е да са му свалени само лампите и изходните трафове , с лампите нямам проблем - с трафовете ще е ... проблем, естествено няма как да сложа тези които имам , освен за проба, изходните трафове - усещам са с няколко извода /вероятно с обратни връзки/ на първичната и ако не открия схемата им на навиване ще е проблем, та ще е мъка ама ний за мъка сме родени мЪкедонците, сега да питам Роберто Сецци , както ме съветва Божичко, бих го питал ама ..нямам регистрация в радиомузея ,ако некой помогне с питането - ще почерпя  :writer:

Неактивен bojitchko

• Квантов генератор
« Отговор #5 -: 17 Май, 2014, 22:45:27 »
Напиши въпросите и ще ги доставя.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
« Отговор #6 -: 17 Май, 2014, 22:49:49 »
Изходни трафове имаш, обратните връзки ще ги поорежеш сигурно ако се наложи, Лампи и схема  си беше избрал, Тоя проект ти доставя и захранващия+ кутия... 

Що трябва да е мъка като може да е удоволствие?  :D

ПП: Тука от другите снимки които беше дал , не твоите, се показаха някакви селенови грецове, които на тези годинки си стават доста съмнителни, имай го предвид като мериш анодните...

Схемата ще се открие не е страшно... Даже може да я откриеш по разположението на елемнтите на краката ама е малко главоблъсканица докато  познаеш за какви лампи е  :D

Интересно ми е какво е положението на цоклите отдолу, да му видя паяжината на тоз амплифер. може ли да щракнеш една такава снимка , ако не ти е проблем?
« Последна редакция: 17 Май, 2014, 22:55:03 от Pichaga933 »
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен bojitchko

• Квантов генератор
« Отговор #7 -: 17 Май, 2014, 23:38:05 »
Сигурно са три чарка на кръст, ама друго си е със схема.  :)

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3555
  • Населено място: Варна
« Отговор #8 -: 18 Май, 2014, 00:16:43 »
Въобще лампите там са EL36 :) Тези снимки може да ти помогнат.

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
« Отговор #9 -: 18 Май, 2014, 10:19:14 »
Усилвателя погледнат отдолу изглежда НЕПИПНАТ, прилагам снимки - първата цял изглед с ниска резолюция, втората  - само на крайните лампи на двата канала с видни стойности на елементите, третата само на единия канал и 4-та снимка - изглед отгоре.
Трафа още не съм го тествал щото ако домъкна тази железария у дома жена ми ще ореве орталъка, но до ден два ще прескоча до вилата - там ми е лабораторията :hi:

Неактивен vangelis

• Квантов електрон
  • Публикации: 255
  • Населено място: Потребителят го няма вече
« Отговор #10 -: 18 Май, 2014, 11:12:07 »
Венци честито!Да,крайните лампи са EL36,руският аналог е 6П31С!2х40 вата е засилвалото и е доста добро.Ремонтирал съм такова и схемата ще я потърся,спомням си че беше 1към1 на Филипс.Както виждам има намеси в схемата-МЛТ резистори на 2 ра решетка и Бг електролити сменяни!Разбира се това не е проблем! Преди години онлайн помагах при ремонта на същият такъв и крайните лампи собственика искаше да ги смени с EL34 или 6L6,за музикантски нужди!!Много познато ми изглежда,и сякаш видях  грешки в монтажа.Ако решиш да го възстановяваш-заслужава си,изх.трафове ще ги врътнем!  :good:  :hi:

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
« Отговор #11 -: 19 Май, 2014, 18:58:01 »
уикенда го попремерих - ,тока без лампи в празен ход е под 50 ма, изкарва анодно 345 волта, отоплението е 6.3в, изводите на крайните лампи съответстват на ЕЛ36, кондензаторите се държат на ниво,сега остава някой да подаде схемата и бачо Вангелис да помага да навием трафиците ... много ми се иска да сменя ЕЛ36 с 6П7С или 6п6С или 6п3С ,ако намеря схемата ще помагате с акъл  :hi: :writer:

Неактивен vangelis

• Квантов електрон
  • Публикации: 255
  • Населено място: Потребителят го няма вече
« Отговор #12 -: 19 Май, 2014, 19:47:05 »
Ако ще ги сменяш крайните аз съм за 6П7С!Но определено съм повече за 6П31С,аналога! EL36 е една много достойна за уважение  певица,а 6П31С почти я догонва!!Все пак ако имаш добра продукция 6П7С ще го подкарваме с тях,става добре и с тях!! За трафовете можеш да разчиташ,ще се договорим! :drinks:

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
« Отговор #13 -: 19 Май, 2014, 21:28:22 »
6П7С е една много красива лампа , дотолкова ме впечатли , че се запасих с нея имам 30-40 бр, само ...чудя се откъде да и намеря калпачета /4 бр/ тука един колега продава ала не са точно за нея :hi:

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |