| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Радиоприемник Акорд 102 .  (Прочетена 12071 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен simo_

• Квантов електрон
  • Публикации: 491
Re: Радиоприемник Акорд 102 .
« Отговор #30 -: 15 Май, 2014, 20:26:12 »
Ако е работещо, ще струва повече.

Неактивен soton

• Квантов електрон
  • Публикации: 398
« Отговор #31 -: 15 Май, 2014, 20:30:32 »
Нищо страшно няма в къпането,аз често прибягвам до този метод когато положението е безнадеждно ,особено когато има следи от плъхове - гореща вода,веро и след това дълго и сериозно съхнене!В повечето случаи това е довело до успех.А това че ще струва повече като работещо изобщо не е вярно.
0878640251

близо до София

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
  • Публикации: 164
  • Населено място: София
« Отговор #32 -: 15 Май, 2014, 20:35:34 »
 :D Да бе пак повече от 20 лева надали  :D кутията е в окаяно състояние . Ето какво става с радиото:
/>
Сега видях мнението на Сотон според мен той е прав донякъде, е логично, ама вие повече от 30 лева за Акорд не съм видял да дадете , без значение какво му е било състоянието .
« Последна редакция: 15 Май, 2014, 21:31:03 от Gabo »

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
« Отговор #33 -: 15 Май, 2014, 20:36:19 »
Може да се изсуши,трябва да се извади влагата от бобините и гетинакса.

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #34 -: 15 Май, 2014, 20:38:12 »
 :D Ти виж клипа държи бе не ще да гръмне .   :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Неактивен Radko

• Квантов електрон
  • Публикации: 359
« Отговор #35 -: 15 Май, 2014, 20:41:19 »
На клипчето се вижда, че пропада анодното напрежение, и щом понякога взема от дума (т. е. от бой), явно има или лоша спойка, или лоши контакти - например цокъла на изправителната лампа, и изобщо - веригата на анодното напрежение.

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #36 -: 15 Май, 2014, 20:45:27 »
 :D Не знам какво става след като го суших със сешоара  се прецака ,явно влагата го е държала живо .   :master2: :master2: :master2:  :D Захранването го направих от нулата траф грец кондензатор трябва да прегледам защо го прави ама ми писна ако някой го иска в сегашното състояние да казва .  :master2:

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #37 -: 15 Май, 2014, 21:12:41 »
 :D  :D РазбЪзиках тук там и виновника се оказа цокЪла на индикатора и май някъде още не е изсъхнало .
« Последна редакция: 15 Май, 2014, 21:37:03 от Gabo »

Неактивен Radko

• Квантов електрон
  • Публикации: 359
« Отговор #38 -: 15 Май, 2014, 21:35:25 »
Не ми прилича да е от цокъла на индикаторната лампа.
Всъщност, по-горе съм допуснал грешка - пиша за изправителна лампа, а то радиото е със селенов грец. Но ако си измил и него, може и да е нормално това, което се получава като ефект, да се задейства с удари.

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
  • Публикации: 142
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #39 -: 16 Май, 2014, 12:18:15 »
Нищо страшно няма в къпането,аз често прибягвам до този метод когато положението е безнадеждно ,особено когато има следи от плъхове - гореща вода,веро и след това дълго и сериозно съхнене!В повечето случаи това е довело до успех.А това че ще струва повече като работещо изобщо не е вярно.

Съжалявам, че ще го кажа, но др. Soton,  това ли е твоята "висша електроника", с която се занимаваш, и от която нищо не си показал, сътворено от ръцете ти, електрониката да се мие с маркуча и с веро...?!
Факта, че медузата е оцеляла 700 милиона години без мозък, дава надежда на много хора....

Активен Лъчо Минков

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1130
« Отговор #40 -: 16 Май, 2014, 13:35:49 »
           Здравейте, аз също мия шаситата с веро и гореща вода, но не мокря трафове и бобини. Съхненето продължава най-малко 4 дни на слънце на балкона или близо до климатика през зимата. освен това пръскам наред всичко с WD 40.Може и с газ за лампи.
           Сашо е прибързал с включването, но ако приложи метода с WD 40, може да се оправят нещата.

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1987
  • LZ1SWE
« Отговор #41 -: 16 Май, 2014, 18:13:50 »
Каруцарска работа. Чети книжки. Поне ще можеш да зададеш нормално въпросите. Нали искаш да си оправиш радиото? Почети малко, разбери как работи, разбери го що за животно е. И после питай - ще помгнем. Но така с теслата нищо няма да направиш. Правиш някакви безумия пълни, после пишеш какво си направил и питаш как да го оправиш. Това издава неуважение не само към радиото, но и към всички тук. Ако подходиш към темата малко по-зряло ще се радвам да ти съдействам и не само аз. В този радиоприемник са вложени стотици часове висококвалифициран труд, много мисъл и грижа. А ти се отнасяш с него като талпа. И в други твои постове съм срещнал това отношение.  :negative:
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен Gabo

• Собственикът на Sandacite.com
  • Администратор
  • Квантов генератор
  • Публикации: 649
  • Населено място: Пазарджик
    • https://www.nesiprav.com
« Отговор #42 -: 16 Май, 2014, 18:38:38 »
Нали искаш да си оправиш радиото?
...........
 И в други твои постове съм срещнал това отношение.  :negative:
Не, той не иска да оправи радиото, не иска да подкара усилвателя, не иска да направи нещо смислено, той просто показва на всички в този форум, че има сили, време и възможности да си прави каквото иска със старите радиоапарати.
Нито едно негово мнение не е мнение на колекционер, а на някой намерил пачка пари, изгубени незнайно от кой, дето ги пали за кеф, за да покаже че не му пука за тяхната стойност.
И понеже във всеки форум трябва да има и палячо, не получава поредния бан, а просто си спечелва временна забрана за писане (с правописни греЖки).
Да видим до кога ще ми издържат нервите. :batt:

Неактивен Radiotehnika

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 49
  • Населено място: Първомай
« Отговор #43 -: 18 Май, 2014, 12:12:10 »
Тъй като Сашо има забрана отново ще задам неговия въпрос от мое име .. Според неговите думи радиото на укв шуми, а на къси вълни хващало станции това станало след като поседяло хубаво да изсъхне още 1 - 2 дена,размърдал превключвателите със отвертката и тръгнало .. Та на въпроса ще може ли да ми дадете някоя схемка да си възстанови феритната антена .. Ще съм благодарен  :)

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
« Отговор #44 -: 18 Май, 2014, 12:22:31 »
схемка да си възстанови феритната антена ..  :)

http://www.kn34pc.com/sch/sch_rx/rx_akord_102.html

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |