Аз също не бях обръщал внимание на тази фирма, но се оказа че тя е била от най-мощните в Германия. През 38ма г. е имала 7% от от пазара в Германия.
Радиото е наистина желязно. За мой късмет, този екземпляр беше много запазен, но модела е малко особен.
Усилването е на дясното копче и създава неудобство при настройка когато въртиш за станциите и трябва да корегираш силата на звука. тембъра пък е лявото копче с корда завърта долните бобини в МЧ кръговете. Заради кръстосването на потенциометрите и със комбинирата EFM11, цялото радио е кръстосано с ширмовани кабели
поставени в стъклошлаух и изключително неприятно за ремонт.
Един от кондензаторите така и неможах да го извадя, та само го отрязах и остана да си стои на мястото.
МЧ филтрите се настройват само в положение на минимална връзка между половинките, което е регламентирано от разположението на отворите за настройка.
Изводите на мрежовия траф излизат под шасито, после се качват горе и отново слизат и всичко в един стъклошлаух, опечен от времето, та така и не го свалих и измих шасито заедно с него.
Пътрото, което обаче ме впечатли че въпреки две оси отпред и две отстрани (като при Тулан-а), няма проблем с изваждането на шасито, тъйкато по една ос от всяка страна е направена по-къса и излиза лесно. Това е за сметка на различните копчета разбира се.
Огромен много тежък и качествен говорител!
Настрийката има две концентрични оси, за бързо превъртане и фина настройка (с механичен редуктор).
Общо впечатление - качествени части и материали, покрития, малко необмислен монтаж.