| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Една бедничка колекция. Колекцията на styrshel  (Прочетена 106126 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Активен radio-hobi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1057
  • Населено място: София
Re: Една бедничка колекция. Колекцията на styrshel
« Отговор #120 -: 12 Февруари, 2015, 20:27:56 »
Наистина много запазено , личи си че не е седяло по мазета и тавани .
Направи ми впечатление колко добре е закрепен цокъла на "окото" не като на нашите с една пружина и като се изпече кабела и се върти на където му е кеф .

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
« Отговор #121 -: 12 Февруари, 2015, 20:44:40 »
Солидно направено :good:

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1567
« Отговор #122 -: 12 Февруари, 2015, 20:48:04 »
Не съм го снимал отдолу ама е направо "6", няма нищо сменяно, абсолютно чисто, кондензаторите са светложълтеникави, свежи на цвят. Направо кефи!!! :) :) :)

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
« Отговор #123 -: 12 Февруари, 2015, 20:52:35 »
Солидно направено :good:
Не може да се види но наистина е солидно!!! Ще снимам за да се види, сериозни проводници, всичко е подредено, под МЧ филтрите има цяла медна плочка занитена за шасито. Но най- много ми харесва че сякаш не е работило и всичко е оригинално, лампите са прозрачни без опушване...

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1987
  • LZ1SWE
« Отговор #124 -: 13 Февруари, 2015, 07:30:39 »
 :good: :good: :good: Това е....ТАНК!
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
« Отговор #125 -: 23 Март, 2015, 20:35:17 »
Здравейте! Най-после и аз имам сериозен приемник!  :) :) :)
Днес през деня извън сградата успях да хвана Видинския предавател, а сега и в къщи се чува доста уверено. За сметка на това поне 5 румънски се чуват перфектно и руски включително. УКВто му е направо без грешка, а и на дълги вълни се хваща мощна румънска станция. Ето го:

Неактивен Лъчо Минков

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1130
« Отговор #126 -: 23 Март, 2015, 21:10:44 »
Новото ми попълнение от днес:
Изключително запазено, без никаква намеса, всички лампи са РФТ, без опушвания, дори окото свети!!!
        Поздравления!
   Имам два такива апарата, единия беше с три ВГ, а другия само с един, но на кутията има отвори и декоративни решетки. Излишно е да казвам, че този апарат много ме кефи и си го пускам всеки ден!

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
« Отговор #127 -: 17 Април, 2015, 20:21:27 »
По време на Великденските празници повече хора продаваха отколкото купуваха, така че ми се усмихна щастието. Всичко което придобих или е много евтино или ако е малко по-скъпичко е в доста добро състояние. Някои от снимките не съм ги правил аз но са на реалните апарати! Ето придобивките ми:

Неактивен Лъчо Минков

• Адронен колайдер
« Отговор #128 -: 19 Април, 2015, 23:08:45 »
                         Чудесни находки, особено последното радио. За него леко завиждам, защото до сега нямам радио с фиксирани станции. Ако ти изпадне нещо такова, имай ме предвид.

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3930
« Отговор #129 -: 20 Април, 2015, 08:06:09 »
Честито за придобивките  :bravo: . Някой от Комсомолците да не ти е излишен  8) !

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
« Отговор #130 -: 20 Април, 2015, 08:36:47 »
Нищо влязло при мен не напуска територията!!! :D :D :D

Неактивен Лъчо Минков

• Адронен колайдер
« Отговор #131 -: 20 Април, 2015, 23:48:31 »
        Ама то става въпрос за апарати, които се повтарят, аз примерно взех два "нови" апарата но и подарих два, които ми се повтаряха. Липсата на място си казва думата. По мое виждане, една стая поема до девет апарата, за да не изглежда като склад. В момента имам 3 бр. Марек, 2бр. Урал 53, 2 бр. Пионер и 2 бр. бакелитен Филипс.

Неактивен Bogoev

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 31
  • Населено място: Sofia
  • Това което не можеш не го прави сам!
« Отговор #132 -: 23 Април, 2015, 17:42:55 »
28688-0
Здравейте колеги, искам да споделя моите съкровища с вас. който е погледнал часовника от вчера е видял двата приемника които си държа в къщи и от време на време си ги пускам- един Хр. Ботев и Опта-Льове 2540. Останалите ми сандъци са в службата че в къщи няма място. Повечето са български след 56та г., единственото старо е това което не можах да разбера Херц ли е или Ирафон от преди 44та г. Последната седмица обаче с тия почивни дни и ходене до битака се сдобих с още 2 нови попълнения. Мелодия 2 за 10лв липсват капаците но иначе е съвсем запазена, а днес се изръсих доста за Олимпията цели 50лв. Сега обаче не съжалявам защото не беше отваряна, поне не наскоро, не се вижда да е сменяно нищо. Предпазителя беше изгорял, смених ги и светна, а след това и бръмна! :)
Ето вижте:Не знаех че си запален като мен Иване!Ето с какво пък аз какво пуснах и още не мога да му се на кефа!
Прави  всичко от сърце!

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
« Отговор #133 -: 22 Май, 2015, 20:49:26 »
Здравейте Колеги! Макар и все по-рядко напоследък, все пак правя по някоя реставрация на по-дребни приемници. Днес завърших тази ТЕСЛА. Уж беше запазена, но мрежовия трансформатор беше запален. смених го с траф от Хр. Ботев, но се наложи да заменя и кенотрона, тъй като стария е с 4в отопление. Останалото си беше наред, освен електролита и хартиените кондензатори. За да му чуя гласа се наложи да пусна външна антена. Работи на всички обхвати, хваща станции, само на къси вълни при намаляване на метрите, хетеродина спира след 25м. Иначе от 25 до 49 хваща станции достатъчно силно. заради това мислех да сменя и ECH21 с ECH81, но после се отказах. Ето как изглежда:

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
« Отговор #134 -: 22 Май, 2015, 22:50:09 »
Поздравления :drinks:

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
10 Отговора
6621 Прегледи
Последна публикация 20 Май, 2014, 23:13:34
от Eltehno

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |